Devlet Erkanı Anıtkabir'de (10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü)

Türkiye Ata'sını anıyor. Anıtkabir'deki devlet töreni yoğun yağış altında yapıldı.
10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk Abdullah Gül Recep Tayyip Erdoğan Anıtkabir 


Atatürk ölümünün 74. yıldönümünde anılıyor.

Ankara'daki ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi. Devletin zirvesi, saat 09.05'te Anıtkabir'e çelenk koyarak, Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu.

Başkent'teki yoğun yağışa rağmen Anıtkabir hınca hınç dolmuş durumda. Anıtkabir çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Bekir Bozdağ, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nca düzenlenen Atatürk'ü anma törenine katılacak.

Başbakan Tayyip Erdoğan, yurtdışı gezisi nedeniyle Anıtkabir ' deki törenlere katılamadı.

Meclis Genel Kurul'unda ise gruplar adına konuşmalar yapılacak.

Ölümünün 74. Yılında Atatürk'le Buluşma


Türkiye Cumhuriyeti ' nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk , bugün ölümünün 74. yılında, düzenlenen etkinliklerle anılacak 10 Kasım törenleri Anıtkabir ' de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında devlet erkânının Atatürk ' ün mozolesine çelenk koymasıyla başlayacak. Törene yurtdışında bulunan Başbakan Erdoğan katılamazken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Anıtkabir ' de hazır bulunacak. Tarihte ilk kez bir 10 Kasım töreninde Başbakan olmayacak. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı tarafından da Milli Kütüphane Konferans Salonu ' nda yine devlet erkânının katılımıyla anma programı düzenlenecek. TBMM Genel Kurulu ' nda da ' özel oturum ' yapılarak Atatürk anılacak.

CHP, 10 Kasım ' da tüm örgütlerinin bulundukları yerlerde Atatürk anıtlarına çelenk koyacak. CHP Genel Merkezi tarafından örgütlere gönderilen genelgede, “10 Kasım 2012 Cumartesi günü saat 09.05 ' te tüm örgütümüz, gerekli izin başvurusunu yaparak Türkiye Cumhuriyeti ' nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ' ün anıtına çelenk koymalıdır” denildi.

' Yasak saat ' gerginliğiAnıtkabir ' güvenlik ' gerekçesiyle devlet erkânının katılacağı törenlerden sonra her yıl olduğu gibi saat 10.00 ' da vatandaşların ziyaretine açılacak. 29 Ekim ' de Ulus ' ta yapılan Seferberlik Yürüyüşü ' nü düzenleyen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Anıtkabir ' de olacak. ADD, şubelerine gönderdiği yazıyla, 10 Kasım ' da Ankara ' da buluşma çağrısı yaptı.

Bugün sabah 08.30 ' da Sıhhiye ' deki Atatürk anıtı önünde buluşacak olan ADD ' liler, 09.05 ' te Sıhhiye Atatürk Anıtı ' na çiçek koyacak ve ardından Anıtkabir ' e gidecek. TGB ise Tandoğan ' da buluşup Anıtkabir ' e yürüyecek. Ancak gözler İşçi Partisi ve TGB ' nin ziyaret yasağı olan 09.05 ' te Anıtkabir ' de olma kararı nedeniyle bir gerginlik yaşanıp yaşanmayacağında olacak.

Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
10 Kasım 2012 Cumartesi günü yayınlandı