Cübbeli: Sen ne biçim müslümansın!

Madenciler için dualar eden Cübbeli Hoca, sorumlulara yüklendi. ''Bu iş verenler nasıl hesap verecekler ahirette? Maaş bile vermiyorsun.'' diyen Cübbeli, ''Kader, ecel ayrı bir şey sen adamı çektin vurdun katil olmuyor musun tamam o adamın eceli ama sen vuruyorsun.'' diye konuştu.
Cübbeli Ahmet Hoca Kader Maden Faciası Allah Maden İşçisi 


''MADEN SAHİBİ SEN NE BİÇİM MÜSLÜMANSIN?''

Cübbeli Hoca ''Bu işlerle ilgilenmek lazım ama en büyük vebal işverendedir. Sen burdan para kazanıyorsun helal mi bu şimdi namaz kılsan ne olur, hacca gitsen ne olur? Sen ne biçim müslümansın. Allah'ın dinsiz imansız gavurları titizlik içinde. Yani dünyanın gavurunda bu kadar denetim düzen varken biz müslümanken bu bize yakışırdı her dakika dünyanın televizyonlarına çıkıp rezil mi olmamız lazımdı. Bir de müslüman bunlar namaz kılan insanlar ya..'' dedi.
Cübbeli Ahmet Hoca Hakkında
İstanbul Fatih'te aslen Giresunlu olan varlıklı bir ailenin oğlu olarak dünyaya geldi. Hazinedaroğulları unvanı ile bilinen ataları 18. asırda bugünkü Özbekistan sınırlarının içinde bulunan Buhara şehrinden göç etmişler. Çocukluk yaşlarında cübbe giymesinden dolayı, adaşı olan yaşıtlarından ayırt edilmek için Cübbeli Ahmet olarak çağrılmaya başlandı. Klasik medrese usulü ile din eğitimi gördü. Resmî tahsil durumu ilköğretim seviyesi olup, ortaoku...
devamı
1 Kasım 2014 Cumartesi günü yayınlandı