Civcivleri Yumurtadan Çıkartıp Doğaya Bırakıyorlar

Kütahya'da ilköğretim okulu öğrencileri, yaptıkları kuluçka makinelerinden civciv ve bıldırcın çıkartıyor.
Ahmet Erbaş İlköğretim Okulu Öğrenciler 


Emine Arıoğul İlköğretim Okulu öğrencileri, 'Civcivleri çıkarıyoruz, doğaya bırakıyoruz' sloganıyla el yapımı 3 adet kuluçka makinesi imal etti. Öğrenciler ilk civcivleri çıkartmanın heyecanını yaşıyor. Öncülüğünü öğretmenler Ahmet Erbaş ve Okay Demirel'in yaptığı projede, çocuklara hayvan ve doğa sevgisi kazandırmak amacıyla böyle bir çalışmanın hayata geçirildiği kaydedildi. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği projenin ilk etabında kuluçkalardan 28 civciv ve 1 bıldırcın çıkartıldı.

Okul Müdürü Vecdi Atakan, civcivlerin okul çevresindeki kimsesiz, yaşlı ve yalnız yaşayan kişilere verileceğini belirtti. Atakan, daha sonraki safhalarda kuluçkalardan bıldırcın, keklik ve sülün çıkartılacağını söyledi.Daha verimli kuluçka makinesi temin etmeleri halinde projeyi genişletmek istedikleri bildiren Müdür Atakan, bu konuda ve yumurta temininde yardımcı olabilecek firma, kurum ve kişilerin yardımlarını beklediklerini sözlerine ekledi.

Kendilerini 'doğanın bekçileri' olarak gördüklerini belirten öğrenciler, civcivleri çok sevdiklerini, yaptıkları makinelerin yüzde 40 verimle çalıştığını, bunu daha da geliştireceklerini söylediler.
3 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı