Çilek Güzellik Yarışması Yapıldı

Aydın ' ın Sultanhisar ilçesine bağlı Atça Beldesinde bu yıl 12.'si kutlanan Atça Uluslararası Tarım, Çilek, Kültür ve Sanat Festivali bütün hızıyla sürüyor. Festivalin üçüncü gününde yerli ve yabancı ekiplerin gösterilerinin ardından büyük heyecanla beklenen festival çilek güzeli yarışması da sonuçlandı.
Adnan Menderes Üniversitesi Coşkun Sabah Macaristan Adnan Menderes Festival 


Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli, Atça ve Sultanhisar Meslek Yüksekokullarından yarışmaya katılan 11 güzelin çilek güzeli seçilmek için 6 kişilik jüri önünde heyecanlı çekişmelerinin sonunda yarışmayı Adıyaman'dan katılan ADÜ Atça Meslek Yüksek Okulu Tarımsal İşletme 2. sınıf Öğrencisi 18 yaşındaki Özge Uçar 561,2 puanla 12. Atça Festival Çilek Güzeli seçildi. Yarışmaya katılan 11 güzelin tamamının üniversite öğrencisi olması ve Türkiye'nin değişik illerinden gelmesi dikkati çekerken 2.'liği Eskişehir'den Seren Benzer, 3.'lüğü ise İzmir'den Bahar Çiftçioğlu seçildi. Atça Festival Zerafet güzeli ise İzmirli Latife Sönmez oldu.

“FESTİVALİN AMACI TANITIM”

Gecede dereceye giren güzellerin ödülleri başta olmak üzere tüm sanatçılara plaketleri tek tek sunan Belediye Başkanı Mustafa Çınar, Tarım ürünleri, kültürel değerleri, Türkiye ' nin ilk örnek mimari planı ve özellikle beldenin en önemli ürünü olan çileğini dünyaya tanıtmak için festivalin 12. kez düzenlendiğini ifade ederek “İnsanların en yoğun etkileşim içerisinde oldukları anlar bu tür etkinliklerdir. Bunun bilinciyle her yıl, üzerine bir şeyler daha katarak festivalimizin çıtasını yükseltiyor, Türkiye ' de ve Dünya ' da daha tanınır hale getiriyoruz. Bunun en güzel örneği, bu yılki festivalde Macaristan ' ın Mako şehri ile kardeş şehir imza töreni gerçekleştirmiş olmamızdır. Mako eyalet Belediye Başkanı Roland Horvath başkanlığındaki delegasyonla imza törenini de gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık” dedi.

“ÇİLEK GÜZELİ ZİRAAT MÜHENDİSİ OLMAK İSTİYOR”

Yarışmaya arkadaşlarının desteği ile katıldığını ifade eden 12. Atça Festival Çilek güzeli Özge Uçar ise; “Adnan Menderes Üniversitesi (ADU) Atça Meslek Yüksek Okulu Tarımsal İşletme son sınıf öğrencisiyim. Yarışmada birinci seçildiğim için çok mutluyum. Öğrencilik yaşamımdaki en güzel anı olarak bu festivali hiçbir zaman unutmayacağım. Atça'yı ve çileklerini de hiçbir zaman unutmayacağım. Hedefim çok çalışarak dikey geçişle Ziraat Mühendisi olmak” dedi.

“ATÇA COŞUYOR”

Gecenin sonunda ise Ersin Şov'da dans grubu ile festivali izlemeye gelen binlerce kişiyi coşturan Ersin'in ardından Roman Ateşi ekibinin roman dansları ve Balkan Müzikleri ile tüm Türkiye'de dikkatleri üzerine çeken sanatçı Cenk Bosnalı ve Orkestrasının şarkıları ile son buldu. Başkan Mustafa Çınar'ın kızı Emine Pınar ve arkadaşlarının roman ekibiyle oynadığı roman oyunları başta babası olmak üzere herkesten büyük alkış aldı. Festivalin 4. gününde ise yerli ve yabancı halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından ünlü şarkıcı Coşkun Sabah sahne alacak.
14 Mayıs 2012 Pazartesi günü yayınlandı