Çilek Festivali Başladı

Bartın 30. Kültür, Sanat, Turizm ve Çilek Festivali start aldı.Festival startı kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe, Bartın Valisi İsa Küçük, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Sandıklı, Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İsmail Toksöz, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kortej yürüyüşü öncesinde açıklamada bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Kültür, Sanat, Turizm ve Çilek Festivali'ni uluslar arası bir boyuta taşımak istediklerini, diğer ülkelerinde katılımı ile birlik beraberlik içerinde olunacağını belirtti. Başkan Akın, “Bartın 30. Kültür, Sanat, Turizm ve Çilek Festivali kortej yürüyüşü için toplanmış bulunmaktayız. Valilik ve Bartın Belediyesi'nin ortaklaşa yaptığı ayrıca sponsorların da destek verdiği ve 6 ay önceden hazırlıklara başladığımız festivalimiz bugün başlayarak 3 Haziran 2012 tarihi gecesinde son bulacaktır. Festivalimiz boyunca sanatsal, kültürel, eğlence aktiviteleri olacaktır. Festivalimiz artık sadece Bartın'a özgü değil uluslar arası bir festival haline getiriyoruz. Dış ülkelerden Kazakistan, Bulgaristan ve Gürcistan'da gibi ülkelerimizde festivalde etkinliklerini sunacaklardır. Bu ülkeler arasındaki birlik ve beraberliği arttıracağını düşünüyorum. Bartın'ın güzelliklerini de en iyi şekilde tanıtacağız” dedi.
Deniz Kıdemli Bulgaristan Gürcistan İsa Küçük 


Bulgaristan'dan gelen halk oyunları ekibinden Engül Velieva ise, “Bulgaristan'dan Türkiye'ye gelme sebebimiz Bartın'da düzenlenen Çilek Festivali'ne katılarak burada Bulgaristan halk oyunlarını tanıtmaktır. Bartın'a ilk defa geldik. Burada çok ilginç oyunlar gördük. Bizleri Türkiye'ye davet ettikleri çok sevindik” dedi.

Cumhuriyet Meydan'ında Atatürk Anıtı'na Bartın Valisi İsa Küçük ve Belediye Başkanı Cemal Akın'ın çelenk koymasının ardından ilköğretim, ortaöğretim ve dış ülkeden gelen Bulgaristan ve Kazakistan'dan gelen gruplar halk oyunları gösterisi sundu.
30 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı