Cemil Çiçek'ten Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Cemil Çiçek'ten Dünya Kadınlar Günü Mesajı İzle... Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü... Türkiye'nin dört bir yanından Dünya Kadınlar Günü kutlanıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Sanatçı Tarkan da Dünya Kadınlar Günü mesajı yayınladı.
Dünya Kadınlar Günü Tarkan Tevetoğlu Cemil Çiçek Abdullah Gül Cumhurbaşkanı 


TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'de de kadınların yaşadığı en önemli sorunun başında 'Şiddet Olgusu' geldiğine işaret ederek, ' Her biri annemiz, kardeşimiz, evladımız, arkadaşımız yerinde olan kadınların şiddet olgusunun mağduru olmaları kabul edilir ve onaylanır bir durum değildir.

Gelenek, görenek, töre gibi bahaneler de şiddetin mazereti değildir ' dedi.
Çiçek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında, mutlu bir şekilde birlikte yaşamanın vazgeçilmez şartlarından birinin, hak ve sorumlulukların eşit olduğunu kabul etmek olduğunu belirten Çiçek, ' Kültürümüz ve inancımız da böyle olmasını gerektirmektedir. Yasalarımızda da, hak ve sorumluluklar eşitlik esasına göre düzenlenmiştir ' dedi.

' TOPLUMSAL ANLAYIŞ VE DAVRANIŞ BİÇİMLERİ DEĞİŞMELİ '
Çağdaş değerleri benimsemiş, huzurlu bir toplum olmanın, yasalarda öngörüldüğü şekilde kadınları layık oldukları saygın yere taşımakla mümkün olduğunu belirten Çiçek, ' Mutlu ve huzurlu toplumlar, kadınlarının saygınlığını koruyan toplumlardır. Kadınlar, bugün sahip oldukları haklarına, uzun mücadeleler sonunda kavuşmuşlardır. Onların mücadelelerinin en temel dayanağı hayatta söz sahibi olabilmektir. Ülkemiz bu konuda önemli mesafeler kat etmiştir ' dedi.

Kadınların, sosyal ve siyasal alanda elde ettikleri hakların, Türkiye'nin tarihsel gelişimine paralel olduğuna işaret eden Çiçek, şunları kaydetti:
' Siyasal haklarına 1934 yılında kavuşan kadınlarımız, bu alanda dünya kadınlarına da örnek olmuşlardır. Ancak, süreç içinde toplumsal yaşamda daha fazla görünür olma imkanını bulamamışlardır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi ' nde, cinsiyet ayrımcılığını ortadan kaldırmaya ve erkek egemenliğini esas alan düzenlemelerden kaynaklı sorunları gidermek için önemli çalışmalar yapılmıştır. Mevzuat düzenlemesi bağlamında yapılan bu çalışmalar kadınların toplumsal yaşamda karşılaştıkları sorunların ortadan kaldırılması için yeterli değildir. Bu konuda toplumsal anlayış ve davranış biçimlerinin de değişmesi gerekmektedir. '

'TÖRE, ŞİDDETİN MAZERETİ DEĞİLDİR '
Bütün dünya ile birlikte, Türkiye'de de kadınların yaşadığı en önemli sorunun başında 'Şiddet Olgusu' geldiğine vurgu yapan Meclis Başkanı Çiçek, ' Her biri annemiz, kardeşimiz, evladımız, arkadaşımız yerinde olan kadınların şiddet olgusunun mağduru olmaları kabul edilir ve onaylanır bir durum değildir. Gelenek, görenek, töre gibi bahaneler de şiddetin mazereti değildir. Toplum olarak, kadınlarımızla birlikte mutlu olabilir ve onurlu bir geleceğe sahip olabiliriz. Medeni toplum olmamız ancak bu şekilde mümkündür. Bütün kadınlar, annelerimize gösterdiğimiz saygıyı hak etmektedirler. Bu duygularla, beşikten mezara kadar varlıklarına muhtaç olduğumuz, varlığımızı borçlu olduğumuz kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü yürekten kutluyorum ' dedi.

8 Mart 2013 Cuma günü yayınlandı