Çanakkale Boğazı'nda 29 Ekim Kutlaması

Çanakkale'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı. Kutlamalarda, Çanakkale Boğazı'nda kurtarma römorkörleri ile balıkçı tekneleri gösteri yaptı. Sahil güvenlik ve polis botunun hız denemeleri izleyenlerin yüreğini ağzına getirdi.
Cumhuriyet 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ak Parti Ali Sarıbaş Ahmet Çınar 


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Vali Ahmet Çınar, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ' ın valilik binasında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Ardından kordon boyunda tören düzenlendi. Buradaki törenler esnasında, Çanakkale Boğazı'nda yapılan gösteriler büyük ilgi gördü. Sahil güvenlik botları, deniz polisi, kıyı emniyetine bağlı kurtarma ve söndürme römorkörleri ile balıkçı tekneleri, bayrakla boğazdan geçti. Söndürme botlarının su sıkarak yaptığı gösteride denizde oluşan gökkuşağı izleyicileri büyüledi. Sahil güvenlik ve deniz polisinin boğazda hız gösterileri nefes kesti. Botların süratle kıyıya yaklaşıp sadece birkaç metre kala yaptıkları manevralar vatandaşların yüreğini ağzına getirdi.

Denizdeki gösterilerin ardından kordon boyunda resmi geçit yapıldı. Vali Çınar, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin ve Belediye Başkanı Gökhan, törene katılanların bayramını kutladı. Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu, folklor gösterisi sundu. Tören, asker ve öğrencilerden oluşan kortejin tören resmi geçidiyle sona erdi. Törene AK Parti Çanakkale Milletvekilli İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ve Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Nicholas Sergi, öğrenciler, sivil ve askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

29 Ekim 2013 Salı günü yayınlandı