Bursalı Postacılar, Kemal Sunal'ı Anıp Yürüdü

Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması için milli takıma seçilmek isteyen postacılar, bölge elemelerinin yapıldığı Bursa ' da ter döktü. Erkeklerin on bin metre, yarışmanın tek bayan postacısının da 5 bin metre yürüdüğü yarışmada postacılar, oldukça zorlanırken, ' Şaban ' tiplemesiyle Türk halkının gönlünde taht kuran merhum sinema oyuncusu Kemal Sunal ' ın ' Postacı ' filmiyle mesleğin tanıtımına büyük katkı yaptığını söylediler.
Kemal Sunal Marmara Bölgesi Nilüfer Deresi Allah 


Türkiye genelinde görev yapan yaklaşık 13 bin kadrolu postacı bugünlerde yürüyüş yarışması heyecanı yaşıyor. Marmara Bölgesi Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması elemelerine biri bayan 25 postacı katıldı. Yarışmada renkli görüntüler yaşandı. Postacıların yürüyüşü akıllara Kemal Sunal ' ın ' Postacı ' filmini getirdi. Türkiye Atletizm Federasyonu ' ndan 10 hakemin görev aldığı yarışmada büyük heyecan yaşandı.

KEMAL SUNAL ' IN BAŞLATTIĞI YÜRÜYÜŞ SÜRÜYOR

Türkiye Atletizim Federasyonu ' ndan hakem Yılmaz Demirpehlivan, “Yürüyüşümüzün mesafesi bayanlarda 5 bin metre, erkeklerde 10 bin metre. Yürüyüşün tekniğine ' Stilli yürüyüş ' diyoruz. Kurallarımız, bir ayağını yerden temasını kesmeyecek. Kemal Sunal, postacıların yürüyüşünü bize anı haline getirdi. Bu yürüyüş, Kemal Sunal ' ın başlattığı yürüyüş devam ediyor” dedi. Motorsikletli bir postacı ise parkur üzerinde sürekli tur atarak, hakemlerin verdiği ceza puanlarını hakem komitesine getirdi. PTT Bursa Başmüdür Yardımcısı İhsan Ekem, çevre yolundaki Nilüfer Deresi yürüyüş parkurunda düzenlenen yarışmada dereceye girenlerin milli takıma seçileceğini belirtti. Yarışmanın tek bayan postacısı olan Nurcan Güneren Değer ise “Yarışmaya Eskişehir ' den katılıyorum. Bu sene ilk defa katılıyorum, rakiplerimiz iddialı. Bölgede tek bayan olarak yarışıyorum” dedi.

BU İŞİN DE BİR TEKNİĞİ VAR

Kıvrak hareketleriyle dikkat çeken yarışmacılardan Mikail Ak da Kemal Sunal ' ın ' Postacı ' filmiyle mesleğin tanıtımına büyük katkı sağladığını dile getirdi. Yarışmaya Balıkesir ' in Ayvalık ilçesinden katıldığını vurgulayan Mikail Ak, “Milli takım antrenörü Sebahattin Tatar ile çalıştım. Bu işin bir tekniği var. Teknik olmadan olmuyor. Tekniği güzel oturduktan sonra oluyor. Kemal Sunal ' ın filminden sonra birçok insan postacı yarışı olduğunu duydu. Postacı arkadaşlarımız da bu yarışları duymuş oldu. Bize çok öncülük etti. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah. Rahmetli teknik yürüyormuş, işi bayağı bir teknik öğrenmiş demek ki o zaman” diye konuştu.

Yarışmayı açık ara ile Bursa PTT postacılarından Kadir Çolak 47 dakikalık perfonmansıyla birinci olarak tamamladı. Çolak ' a madalyasını PTT Bursa Başmüdür Yardımcısı İhsan Ekem verdi. Balkan Ülkeleri Postacılar Yarışması ' nda da yarıştığını belirten Çolak, “Güzel bir antrenman oldu. Daha önce de zaten yarışmıştım. Milli takımlarda zaten yarışıyorum. Benim için iyi bir antrenman oldu. Türkiye rekoru 44 dakikada ama biz 47 dakikada tamamladık” şeklinde konuştu.
18 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı