Bir İyilik Yap Projesinde Hasenat Grubu Birinci Oldu

Bursa'da 'Bir iyilik yap' sloganıyla başlatılan örnek projede liseli gençler iyilik yapabilmek için birbirleriyle yarıştı. Bir değil binlerce iyilik yapan 84 takımdan Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin 'Hasenat' grubu birinci oldu.
Milli Eğitim Müdürlüğü Anadolu Lisesi Orhangazi Üniversitesi Mustafa Güney Canan Candemir Çelik 


Etkin Kadınlar Kültür ve İletişim Derneği (ETKİNDER), Orhangazi Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Liselerde İyilik Zamanı” projesi kapsamında öğrenciler, iyilik yapabilmek için birbirleriyle yarıştı. ' Bir İyilik Yap ' sloganıyla yola çıkan öğrenciler, binlercesini yaparak, herkesi gururlandırdı. Liseli öğrencilerin bu kapsamda yaptığı çalışmalar sonucunda Bursa ' nın ilk engelli parkı yapıldı. Görme engelliler için sesli kitaplar okundu. Huzurevinde konserler verildi. 120 aileye erzak yardımında bulunuldu. İyilik melekleri, 800 ünite kan bağışı, binlerce oyuncak dağıtımı, 4 katarakt ameliyatı, 7 köye maddi destek, 280 fidan dikimi, ilköğretim öğrencilerine koçluk, çocuk hastalara manevi destek, Suriyeli öğrenciler için Türkçe kurslar ve daha nice projeler gerçekleştirerek, kenti adeta iyilik yağmuruna tuttu.

İYİLİKLERE ÖDÜL

Öğrencilerin “Kardeşlik ve Yardımlaşma” değerlerinin pekiştirilmesinin yanı sıra özgür düşünce, üretkenlik, uygulamalı çalışma, takım yönetimi ve proje yürütme gibi becerilerine katkı sağlamak amacıyla geliştirilen “Liselerde İyilik Zamanı” projesi, bu yıl ' Serbest İyilik ' , ' Yardımlaşma ' , ' Sosyal Yardımlaşma ' ve ' Çevre ' olmak üzere 4 ayrı kategoride gerçekleştirildi. Her bir kategorinin birincileri Bursa Anadolu Erkek Lisesi, BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi, Bursa Anadolu Erkek Lisesi, Bursa Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesi ' nden takımlar, final gecesinde genel birincilik için ter döktü. Projelerini büyük bir heyecanla sahnede anlatan takımlar, herkesi hem gurur, hem de duygulandırdı.

JÜRİ ÜYELERİ BİRİNCİYİ SEÇMEKTE ZORLANDI

Yazar Melda Pekcan, Özel Bahar Hastanesi Başhekimi Ömer Kurt, BURFAŞ Genel Müdürü Mustafa Çaltılı, İl Dernekler Müdürü Osman Dikmen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul ve Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşat Özcan'dan oluşan juri üyeleri birinciyi seçebilmek için hayli zorlandı.

ŞAMPİYONLARA MADALYA

Şampiyon grubun belinlenmesi öncesinde doruğa yükselen heyecan, sahnedeki kum gösterisiyle yatıştırılmaya çalışıldı. Kumdan şaheserler yapan gencin gösterisi, büyük beğeni topladı. Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesi gecede birinciliği göğüsleyen takım oldu. Salon öğrencilerin sevinç çığlıklarıyla inledi. Birinci olan takım üyelerine Ipad2 başarı belgesi ve madalyaları AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik ve Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşat Özcan'dan tarafından verildi. Kategorilerinde birinci olan 3 takım üyelerine de tablet, başarı belgesi ve madalyaların verildiği gecede, başvuruda bulunan tüm projelerin öğrenci ve lider öğretmenleri de teşekkür belgesi okul müdürlerine ise plaketleri verildi.

' AMERİKA BİZİM BÜTÇEMİZDEN DAHA FAZLA PARAYI YARDIM OLARAK BAĞIŞLIYOR '

Ödül gecesinde konuşan vali yardımcısı Mustafa Güney, ' Amerika da bir yılda vatandaşın yaptığı yardımların miktarı 300 milyar dolar. Bizim daha önceki yıl bütçemiz 430 milyar liraydı. Bizim bütçemizin daha büyüğünü Amerika kiliseye, fakir fukaraya, hayvanlara ve çevreye yardım olarak veriyor. Dünya da söz sahibi olacaksak bizim o aşamaları geçmemiz gerekiyor. Bu proje çok mutluluk verici bir şey. Bu gençlerin burada bulunması bize ümit veriyor. Geleceğimiz bugünden daha iyi olacak. Sizlere ve size destek olan ailelerinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yaptıkları iyiliklerle birinciliği göğüsleyen 'Hasenat' takımı öğrencileri ise duygularını ve projelerini şöyle anlattı:

' Biz özgün çalışmayı hedefledik ve bunun için Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne giderek, orda yatan minik hasta kardeşlerimizi ziyaret ettik. Her hafta sonunu onlarla geçirdik. Özel günlerde onları mutlu etmeyi hedefledik ve aileler için hastanede kütüphane ortamı oluşturduk. Hastaneye kimsesiz çocukların, cezaevlerindeki çocukların ve aileleri tarafından terk edilen minik bebeklerin de hastaneye geldiğini gördük. Onun için hastane servislerine küçük bir dolap koyarak temiz kıyafetler koyduk. Takımımızın birinci seçilmesinin mutluluğu içindeyiz”.

Ardından tüm takımlar, öğretmenleri ve protokol üyeleriyle birlikte sahnede hatıra fotoğraf çektirdi.
27 Nisan 2013 Cumartesi günü yayınlandı