Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar? - Bedelli Askerlikte Son Durum Nedir?

Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar? - Bedelli Askerlikte Son Durum Nedir? Bedelli askerlik yasası çıkacak mı? 2014 Bedelli askerlik çıktı mı? Bedelli Askerlik 2014 Haberleri Milli Savunma Bakanı'ndan bedelli askerlik açıklaması geldi
Milli Savunma Bakanı Cumhurbaşkanlığı Recep Tayyip Erdoğan Çankaya Köşkü Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği 


Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Çıkıyor, az kaldı” diyerek, Tayyip Erdoğan ' ın cumhurbaşkanlığı görevi sırasında ele alınacak ilk konular arasında bedelli askerliğin de bulunduğunu söyledi.

Son düzenlemenin ardından bugüne kadar bedelli konusunda hep, “Kesinlikle bir çalışmamız yok” açıklaması yapan hükümetten bu kez farklı ses yükseldi. Bu konudaki işareti 12. cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Tayyip Erdoğan verdi. Erdoğan, seçimlerden iki gün önce katıldığı televizyon programında, “Bunu hiç sıkıştırmayalım. Şu seçimleri bir atlatalım. Biz bu noktada atılması gereken ne adım varsa atarız. Atacağız. Buradan gelecek para falan önemli değil. Biz bedelli askerlik bekleyen kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntıyı biliyoruz. Bunları aşmaları için de gerekenler yapılır. Genelkurmayımızla bu konuyu görüşüp ne adım atılacaksa bunu gerçekleştiririz. Burada tabii Genelkurmay ' ın vereceği rapor önemli” dedi. Erdoğan ' ın bu açıklamasıyla umutlanan bedelli askerlik bekleyenlere bir başka müjdeli haber de Yılmaz ' dan geldi. Yılmaz, seçimlerden iki gün sonra Meclis kulisinde sohbet ettiği gazetecilere, “Başbakanımızın Cumhurbaşkanlığı görevine başlamasının ardından ele alınacak ilk konular arasında bedelli askerlik var” dedi. Yılmaz, aynı akşam Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ' ün Çankaya Köşkü ' nde verdiği resepsiyonda ise bu yöndeki soruları, “Çıkıyor, az kaldı bekleyin” diye yanıtladı. Bu açıklamalar kulislerde, Erdoğan ' ın cumhurbaşkanlığındaki ilk işlerinden birinin bedelli askerlik konusu olacağı ve bu konuda süratle bir adım atılabileceği şeklinde yorumlandı.

1 AY ÖNCE YOK DEMİŞTİ

Yılmaz, bir ay önce, 8 Temmuz ' da Meclis ' te gazetecilerin, “Yeni bir bedelli askerlik çalışması var mı?” sorusunu, “Tek kelimeyle yok. Türkiye için en uygun sistemin böyle karma sistem olduğunu düşünüyoruz. Üçte biri profesyonel gerisi de böyle... Kesinlikle bir bedelli çalışmamız yok” diye yanıtlamıştı. Yılmaz, 1 Ağustos ' ta Sivas ' ta Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından düzenlenen kahvaltıda ise “Sayın Başbakanımızın sözüne ne bir kelime ekleyecek ne de bir kelime çıkaracak durumum var. Sayın Başbakanım şunu söyledi, ' Biz yeni dönemde milletin taleplerine bakar, inceler değerlendiririz ve bu doğrultuda bir bedelliye ihtiyaç var mı yok mu? Değerlendiririz onun üzerine ihtiyaç varsa böyle bir düzenleme yapılır ihtiyaç yoksa bir düzenleme yapılmaz ' diye bir açıklama yaptı” demişti. Yılmaz, son bedelli düzenlemesinden yararlananların sayısını da 70 bin 179 olarak açıkladı. Yılmaz, düzenleme getirildiğinde bedelliden yararlanacakların sayısını da 469 bin 850 olarak verdi. 2 milyar liranın üzerinde de bir gelirin elde edildiği bu düzenlemeden yararlananların sayısının beklentiyi karşılamamasının ise hem yararlanmak için 30 yaştan gün alınması koşulunun getirilmesi, hem de bedelin 30 bin lira olarak belirlenmesinin etkili olduğu savunuldu. Kulislerde, bu kez hem yaşın hem de bedelin aşağı çekilebileceği öne sürülüyor. Yeni bir bedelli askerlik düzenlemesine gidilmesi halinde bedelin 20 bin lira civarında belirlenebileceğinden söz ediliyor.

Milli Savunma Bakanı'ndan bedelli askerlik açıklaması


Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz: Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı görevine başlamasının ardından ele alınacak ilk konular arasında bedelli askerlik var. Akşam gazetesinin haberine göre; Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bedelli ne olacak diye soranlara “Çıkıyor az kaldı” cevabını verdi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yaklaşık 800 bin erkeğin yolunu gözlediği bedelli askerlikle ilgili en net sinyali verdi. Önceki gün TBMM kulisinde gazetecilerle sohbet eden Bakan Yılmaz, ' Başbakanımızın Cumhurbaşkanlığı görevine başlamasının ardından ele alınacak ilk konular arasında bedelli askerlik var ' dedi. Yılmaz, aynı

akşam Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ' ün Çankaya Köşkü ' nde verdiği resepsiyonda ise bu yöndeki soruları, ' Çıkıyor, az kaldı bekleyin ' diye yanıtladı. Sonuncusu 2011 yılında çıkan bedelli askerlikle ilgili ilk mesaj, halkın oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'dan gelmişti. Seçim sürecinde katıldığı televizyon programlarında konuşan Erdoğan, ' Bedelli askerlik noktasında bekleyen sayısının 800 bin civarında olduğu söyleniyor. Seçimlerden sonra atılması gereken adımları atar, Genelkurmay Başkanımız, Savunma Bakanımızla gerekli görüşmeler sonunda bir neticeye varırız ' demişti.

ÜCRET 20 BİN TL OLABİLİR

Son uygulanan bedelli uygulamasının ücreti olan 30 bin TL herkes tarafından yüksek bulunmuştu. Yeni çıkarılacak bir bedelli uygulamasında ücretin en fazla 20 bin TL olması bekleniyor. Ancak bu bile çok büyük bir tahsilat anlamına geliyor. 500 bin kişinin bedelli uygulamasından yararlanmak üzere 20 bin TL ödediği varsayıldığında, devletin kasasına tam 10 milyar TL girmiş olacak.

Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
15 Ağustos 2014 Cuma günü yayınlandı