Ayasofya Cami Olsun Kampanyası

Ayasofya Müzesi ' nin yeniden cami olarak ibadete açılması için imza kampanyası başlatıldı.Anadolu Gençlik Derneği, Bizans İmparatoru I. Jüstinyen tarafından M.S. 537 yılında İstanbul'a inşa ettirilen, Fatih Sultan Mehmed ' in 1453 ' te İstanbul ' u fethetmesiyle camiye çevrilen ve cumhuriyetin ilanından sonra 1935 yılında Atatürk'ün emriyle müze olarak kullanılmaya başlanan Ayasofya ' nın yeniden cami olarak ibadete açılması için imza kampanyası başlattı. Anadolu Gençlik Derneği Adana Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Sanca düzenlediği basın toplantısında Ayasofya ' nın Fatih Sultan Mehmet ' in bir emaneti olduğunu ifade ederek, “Ayasofya bizim derdimiz, bizim içtiğimiz su, yediğimiz yemek, hatta aldığımız nefesimiz gibidir” dedi.
Anadolu Gençlik Derneği Bizans Fatih Sultan Mehmet Ayasofya Ayasofya Müzesi 


Ayasofya ' nın cami olarak ibadete açılması için mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Sanca, daha sonra şunları söyledi:

“Bizler Anadolu gençlik Derneği olarak dünyanın neresinde olursa olsun bir ferdimiz, bir üyemiz kalana kadar Ayasofya ' nın cami olma mücadelesi devam edecektir. Çünkü bizler, Ayasofya ' nın kilise olmasına asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Nitekim burası İslam coğrafyası ve Ayasofya kilise olarak kalmayacaktır. Allah ' ın izniyle Ayasofya ' yı Anadolu Gençlik Derneği ' nin ciddi mücadelesiyle cami olarak ibadete açmayı planlıyoruz”

15-17 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek imza kampanyası ile 10 milyon imza toplamayı hedeflediklerini aktaran Sanca, topladıkları imzaları Başbakanlığa göndereceklerini belirtti.

17 Nisan 2013 Çarşamba günü yayınlandı