Alman turistte yüzde 60 artış beklentisi - BURSA

- Hasan Erdem'den detaylar - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği İkinci Başkanı Hasan Erdem'in açıklamalarıAlman turistte yüzde 60 artış beklentisi - TÜRSAB İkinci Başkanı Erdem: - "Bu sene Almanya'dan gelecek turist sayısında 2016 - 2017'ye göre yüzde 60, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi ülkelerinden de yüzde 15 - 20 artış bekliyoruz. Gelen rezervasyonlar da bunu gösteriyor" - "Avrupa ülkelerinde Türkiye'deki kalite ve fiyatları bulamazsınız. Ama algı operasyonları 2 - 3 yıldan beri turistlerin Türkiye'den kopmasına ve gelmemesine neden olmuştu. Bu algıyı biz bozacağız"BURSA (AA) - HÜSEYİN YEŞİLKAVAK - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) İkinci Başkanı Hasan Erdem, yaz dönemi başta olmak üzere turizmde rezervasyonların iyi gittiğini belirterek, "Bu sene Almanya'dan gelecek turist sayısında 2016 - 2017'ye göre yüzde 60, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi ülkelerinden de yüzde 15 - 20 artış bekliyoruz. Gelen rezervasyonlar da bunu gösteriyor." dedi.
Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan olağan genel kurulun ardından göreve gelen TÜRSAB'ın yeni yönetimi olarak Türkiye'de turizmi hareketlendirmek adına zaman kaybetmeden yoğun bir çalışma içine girdiklerini söyledi.

Turizm sektöründe yaşanan sorunları çok iyi bildiklerini ve bunların çözüme kavuşturulması için de gereken adımları atacaklarını vurgulayan Erdem, daha fazla yabancı turisti Türkiye'ye çekmek istediklerini anlattı.Erdem, AB ülkeleri vatandaşlarının Türkiye'ye yönelik negatif algı operasyonundan sonra kendi ülkeleri içinde tatile gitmeye başladıklarını belirterek, "Türkiye'nin hem ucuz olması hem en kaliteli hizmeti vermesi hem de otellerimizin çok yeni olmasının yanı sıra bir de çok mükemmel damak kültürü, mutfak zenginliği var. Bu onlarda yok. Dolayısıyla aradıkları her şey Türkiye'de var. Aynı zamanda medeniyetler bakımından da tarihi ören yerlerimiz bakımından da açık hava müzesi gibi Türkiye. Onların arayıp da bulamadığı yer. Yapacağımız çalışmalarla bu ülkelerden turistleri rahat getirebiliriz." dedi.
Turizmde bu yıl hedeflerinin büyük olduğunu vurgulayan Erdem, "Bu sene Almanya'dan gelecek turist sayısında 2016 - 2017'ye göre yüzde 60, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi ülkelerinden de yüzde 15 - 20 artış bekliyoruz. Gelen rezervasyonlar da bunu gösteriyor. Geliştireceğimiz projelerle özellikle yurt dışından turist getiren acentelerimizle sağlayacağımız destek ve teşvikle de bu potansiyeli daha da artıracağız." diye konuştu.
Erdem, turistik öz kaynakları bakımından Türkiye'nin, dünyanın birçok ülkesinden daha kaliteli olduğunu vurguladı.Geçmiş dönemlerde turistik gezi için Türkiye'ye gelen yabancı turistlerin her zaman yeniden bu ülkeye tekrar gelme arzusu içinde bulunduğunu belirten Erdem, şunları kaydetti:"Bu da ürünün kaliteli olmasından kaynaklanıyor. Bir de fiyatlar çok ekonomik. Avrupa ülkelerinde Türkiye'deki kalite ve fiyatları bulamazsınız. Ama algı operasyonları 2 - 3 yıldan beri turistlerin Türkiye'den kopmasına ve gelmemesine neden olmuştu. Ülkemize daha fazla gelmeleri için çalışmalar yapıyoruz. Geçen yıl Orta Doğu ülkelerinden 1 milyon 200 bin civarından turist gelmişti. Bu yıl rakamın daha da yukarı çıkmasını bekliyoruz."Kuveyt, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman ve Bahreyn'den oluşan Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi ülkelerinin nüfusları çok az olmasına karşın dünyanın her bölgesine seyahat edebildiğini dile getiren Erdem, özellikle yaz aylarında sıcak nedeniyle bu ülkelerde yaşamanın zorluğunun Türkiye'yi avantajlı kıldığını anlattı.Bu ülkelerin vatandaşlarının doğal güzellikleri olan ülkeleri seçtiğini ifade eden Erdem, " Türkiye'de onlar için biçilmiş bir kaftan. Özellikle Güney Marmara ve Karadeniz'in yaylaları onların arayıp da bulamadığı, hem bizim damak kültürümüz onlara uygun hem kültürel yakınlığımız var. Aynı zamanda insanlarımızın onlara olan yakın ilgisi, doğal güzellikler bir araya gelince tamamlanan bir destinasyon haline geliyor." dedi.
Erdem, Türkiye'de vatandaşların tatillerde son yıllarda büyük ilgi gören erken rezervasyon dönemlerine alıştığını söyledi.


Yabancı Turist Yurt Dışı Erken Rezervasyon Medeniyetler Genel Kurul 

8 Mart 2018 Perşembe günü yayınlandı