Yurtta Hava Durumu Adana - Antalya - Samsun (7 Ocak 2013)

Yurtta Hava Durumu Adana - Antalya - Samsun (7 Ocak 2013) Türkiye'de Hava Durumu Ankara - İzmir - İstanbul (07.01.2013) Son dakika hava durumu. 7 Ocak 2013 Türkiye'de hava durumu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Durumu, İstanbul Hava Durumu. En güncel hava durumu bilgisi, Ankara Hava Durumu, İzmir Hava Durumu, Ankara Hava Tahmini, İstabul Hava Tahmini ve Yurttta hava durumu.
Doğu Anadolu Batı Karadeniz Doğu Karadeniz Emniyet Müdürlüğü 


Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de bu gece yarısından itibaren kuvvetli, doğu kesimlerde ise yoğun kar yağışı bekleniyor.Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan meteorolojik uyarılara göre, yağışlar bu gece saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik ile Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinde karla karışık yağmur ve kara dönüşecek. Zamanla etkisini artıracak yağışların yarın öğle saatlerinden sonra ve Salı günü kuvvetli, yer yer yoğun olmak üzere kar şeklinde devam etmesi bekleniyor.

Bu arada doğu kesimlerde de yoğun kar yağışı bekleniyor. Yarın Doğu Anadolu Bölgesi'nin geneli, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleriyle İç Anadolu'nun doğusunda (Sivas, Kayseri, Nevşehir , Niğde ve Yozgat) kuvvetli kar yağışı etkili olacak. Hakkari, Muş, Bitlis, Bingöl, Tunceli, Erzincan ve Erzurum çevrelerinde ise kar yağışı yoğun olacak.

Uyarılarda ulaşımdaki aksamalara, buzlanma ve don, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı ilgilerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi. Tunceli'de okullar kar yağışı nedeniyle 2 gün tatil edilmişti.

İSTANBUL'DA KAR ALARMI

İstanbul Valiliği kentte beklenen kar yağışıyla ilgili uyarıda bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'da bu gece yarısı başlayacak karla karışık yağmur ve ardından da kar yağışının 7 Ocak Pazartesi günü öğleden sonra ve 8 Ocak Salı günü kuvvetli yağış şeklinde süreceği bilirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada ' Kar yağışının Pazartesi ve Salı günleri genel hayatı olumsuz etkileyebileceği, ulaşım hizmetlerinde ve trafikte oluşturabileceği muhtemel güçlükler göz önünde bulundurularak vatandaşların zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları,trafiğe çıkan araçların mutlaka zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları, kural dışı ve trafik seyrini tehlikeye atıcı davranışlardan kaçınmaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları, görülebilecek don ve buzlanmaya karşı tedbirli olmaları,resmi makamlara ait duyuruları takip etmeleri ' hatırlatıldı.

AKOM ALARMA GEÇTİ

Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Meteoroloji Genel Müdürlüğü ' nden gelen yoğun kar uyarısı üzerine alarma geçti. AKOM 24 saat dakika dakika İstanbul ' u gözleyecek. İstanbul ' da 2266 personel 908 araç ve iş makinesiyle kar mücadelesi yürütecek. Stoklardaki 220 bin ton tuz ve 2 bin ton solüsyon da hazır bekletiliyor. İstanbullular ' dan özel araçlarını kullanmamalarını isteyen İBB, metrobüste 320, İETT otobüslerinde 880 ek sefer koydu. Metroda seferler sıklaştırıldı. Şehir hatları vapurları da ek sefer için hazırlık yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve AKOM Başkanı Muzaffer Hacımustafaoğlu başkanlığında, İETT, İSKİ, BEDAŞ, İGDAŞ, İDO yetkilikleri, İBB Şirket temsilcileri, ilgili müdürler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürü ve temsilcileri AKOM ' da kötü hava koşullarıyla mücadele çalışmalarına katılacak.AKOM Koordinasyonunda yürütülecek çalışmalara İtfaiye, 45 adet 6*6*6 Afet Müdahale ve Kurtarma Aracı ve 135 Personeli ile katılacak. Park ve Bahçeler Müdürlüğü; Kadıköy, Taksim, Saraçhane, Yenikapı, Eminönü, Üsküdar, Ümraniye, Beykoz, Göztepe, Kartal meydanlarında 230 Personel ve 31 araç ile kış mücadele çalışması yapacak. Atık Yönetimi Müdürlüğü 13 Meydan, 310 Durak, 123 Üst ve Alt Geçit, 7 Çöp Aktarma İstasyonu, işleme tesisleri, depo sahası yollarında 581 Personel ve 54 araç ile görev yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan 142 Traktör kar kürüme ekibi muhtarların sorumluluğunda kendi köy yollarını açmak için görev bölümü yaptı.

ÖNCELİKLİ GÜZERGAHLAR BELİRLENDİ

Her bölgenin öncelikli güzergâhları belirlenerek, istasyonlar oluşturularak yağış öncesi ve yağış anında ana arterler, katılım noktaları, kavşaklar ve E-5 ' e müdahale edilecek şekilde hazırlıklar tamamlandı.

Ekipler 255 müdahale güzergâhında yapılacak çalışmalarda buzlanma ilk olarak 3 saat önceden tespit edilecek ekipler bilgilendirilecek. İlk bilgilendirmeden sonra son 45 dakika da ise ekipler sevk ve idare edilecek. Zaman kaybı ve gereksiz malzeme kullanımı engellenecek. Araçların, belirlenen güzergâhlarda yapacakları kar küreme ve yol açma çalışmaları, mevcut araç takip sistemi ile AKOM ' dan takip edilecek, gerekli durumlarda araçlar başka bölgelere yönlendirilecek. Kritik kavşaklarda 40 adet kurtarıcı ve çekici muhtemel yolda kalmalar ve kazalara karşı 24 saat hazır bekletilecek.

ERZURUM, MUŞ, ERZİNCAN, HAKKARİ VE AĞRI'DA KAR TATİLİ

Yoğun kar yağışı nedeniyle Muş merkeze bağlı belde ve köylerde, Erzincan'ın da Tercan ile Çayırlı ilçelerinde eğitim-öğretime 7 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile ara verildi. Muş'un Varto ilçesinde ise okullar Pazartesi ve Salı günü olmak üzere 2 gün tatil edildi. bir gün süre ile ara verildi.

Hakkari'de etkili olan kar yağışı 132 köy ile 375 mezranın yolunu ulaşıma kapattı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Hakkari merkez, Çukurca ve Yüksekova ilçeleri ile köylerinde okullar bir gün süreyle (7 Ocak Pazartesi) tatil edildi.

Ağrı Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada Ağrı kent merkezi Tutak ve Hamur ilçe merkezleri hariç köy, YİBO ve taşımalı merkez ilköğretim okullarında 7 ve 8 Ocak olmak üzere 2 gün, Eleşkirt ilçe merkezi ile tüm köy okullarında ise bir gün süre ile ara verildi.

TATVAN-HİZAN KARAYOLUNA ÇIĞ DÜŞTÜ

Bitlis'te etkili olan kar yağışı nedeniyle Tatvan-Hizan karayoluna da akşam saatlerinde çığ düştü. Panor Tepesi bölgesinde 60 metrelik alanda meydana gelen çığ nedeniyle karayolu 4 saat boyunca trafiğe kapandı. Karayolları ekiplerince yapılan çalışmayla yol yeniden trafiğe açıldı.


7 Ocak 2013 Pazartesi günü yayınlandı