Ümit Zileli, Fatih Bayhan ve Ruhat Mengi arasında gergin tartışma

Beyaz TV'deki Adalet Masası programının dünkü bölümünde gergin anlar yaşadındı. Atatürk'ün hayatının tartışıldığı programda, konuklardan Tarihçi Fatih Bayhan'ın sözleri Gazeteci Ümit Zileli'ye yayını terk ettirdi.
Atatürk Son Dizisi Tarihçi Rasim Ozan Kütahyalı Zübeyde Hanım 


Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Rasim Ozan Kütahyalı'nın sunduğu Adalet Masası programının dünkü konukları Latife Hanım'ın yeğeni Mehmet Sadık Öke, Gazeteci Ümit Zileli, Tarihçi Fatih Bayhan ve Emekli Albay Ali Güler'di. Atatürk dönemi ve Latife Hanım ile Atatürk'ün ilişkisinin tartışıldığı programda Öke ve Bayhan'ın sözleri olay yarattı. Mehmet Sadık Öke ve Fatih Bayhan ile sık sık gergin tartışma yaşayan Ümit Zileli daha fazla dayanamayarak yayını terk etti.

Bayhan'ın, Gazeteci Yazar Ruhat Mengi için'Atatürkçü değildir. Atatürk'ün hayatını ortaokul seviyesinde bilir' sözü üzerine Mengi yayına telefonla bağlandı.

'Ben Fatih Bayhan veya bir başkasının televizyonda beni öyle kör döğüşü gibi kavga sahnelerinde, beni de ortasına alıp benimle laf yarıştıramayacağı kadar çok iyi biliyorum televizyonculuğu ve gazeteciliği' diyen Mengi söyle devam etti:

'Onun için hiç zahmet etmesin Fatih Bayhan. Türk halkı da Ruhat Mengi'nin Atatürk'ün hayatını veya başka konuları ne kadar iyi bildiğini çok iyi bilirlerler. 25 senedir boşuna dirsek çürtümedik herhalde. Buralara dürüstlüğümüzle, bir gazeteciye yakışan kimliğimizle, hiç bir zaman bu ülkeyi kurtarmış insanlara nankörlük etmeyerek, hiç bir siyasetçiye hakaret etmeyerek, gazetecilik sınırlanırını da gayet iyi bilerek geldik. Onun için Fatih Bayhan ve ona benzeyen kişiler hiç zahmet etmesinler kendileriyle burada tartışmaya girmeyeceğim. Sadece şu kadarını söyleyeceğim. Atatürk öleli bu kadar zaman olmuş. Bu ülkeyi kurtaran ve cumhuriyeti kuran bir insan bırakın diğer özelliklerini dünyanın en önemli devlet adamlarının'gelmiş geçmiş en büyük liderlerden biridir' dediği insanı tartışıyorsunuz orada. Sadece nankör olmamak lazım. Bugün Türkiye'de yaşayan herkesin aldığı her nefesi Atatürk ve silah arkadaşlarına borçlu olduğunu unutmamak gerek.'

Bunun üzerine Mengi'nin sözünü keserek,'Bunlara bizim itirazımız var mı?' diye karşılık veren Bayhan'a Zileli,'Bir dakika bitirsin lafını' diye çıkıştı.

Bayhan da,'Siz niye müdahale ediyorsunuz? Ben ona cevap veriyorum' dedi.

Zileli ise,'Ama ben onu dinliyorum' karşılığını verdi.

Bayhan Mengi'ye,'Ben Atatürk'ün bir siyasi deha olduğunu inkar mı ediyorum. Cumhuriyeti imkansızlıklar içinde kurduğunu inkar mı ediyorum' dedi.

Kütahyalı Bahyan'ı yatıştırmakta zorlandı. Bu arada konuşmasını tamamlayan Mengi yayından ayrıldı.

Bayhan bunun üzerine,'Size de bu yakışır zaten kapatın. Böyle bir tablo çizmeye hakkınız yok' şeklinde konuştu.

'FATİH BAYHAN, ATATÜRK'Ü VE ARKADAŞLARINI KÜÇÜK DÜŞÜRMEK İÇİN UĞRAŞIYOR'


Söze giren Zileli Bayhan'a,'Son derece doğru söylüyor. Sizin burada yaptığınız Mustafa Kemal ve arkadaşlarını küçük düşürmek. Siz bütün konuşmalarınızda, kitaplarınızda, tartışmalarınızda bunu yapıyorsunuz' diye çıkıştı.

'Benim kitaplarımı yanlış okumuşsun' diyen Bayhan'a Zileli,'Ben yanlış okumam. Sizin bakış açınız çarpık' dedi.

Bayhan'ın'Atatürk dönemi yanlış anlatıldı. Yalan tarihin artık yıkılma zamanı gelmiştir' sözleri ise Zileli'yi çileden çıkarttı.

Ümit Zileli,'Sizin yaratmaya çalıştığınız özel tarih bir kepazeliktir' dedi.

'FATİH BAYHAN ARAŞTIRMACI DEĞİL, KARALAMACI'


'Hayır öyle bir tarih yaratmıyoruz' diyen Bayhan'a Zileli,'Bırakın Allahınızı severseniz' dedi ve Rasim Ozan Kütahyalı'ya dönerek,'Bir daha da beni bu adamla karşı karşıya getirme. Fatih Bey araştırmacı değil karalamacı' şeklinde konuştu.

Bunun üzerine Bayhan Zileli'ye'Karalamacı sizsiniz' diye çıkıştı.

Zileli de,'Görüyoruz kitap demeye bile utanıyorum' dedi.

'Ben de sizden utanıyorum o zaman' diyen Bayhan'a Zileli,'Utanç vericisin. Şu adam yüzünden bavulla geldim. Bu tipleri çok iyi tanıyorum çünkü' diye konuştu.

ÜMİT ZİLELİ YAYINI TERK ETTİ

Fatih Bayhan'ın, Zübeyda Hanım'ın Atatürk'ün annesi değil, halası olduğunu iddia etmesi üzerine iyice sinirlenen Ümit Zileli,'Zübeyde Hanım benim de dayımdı. Ayıptır' diyerek yayını terk etti. BEYAZ GAZETE

Son Dizisi Hakkında
Ertesi gün yedi yaşına basacak olan oğulları Ömer'i, Aylin'in anne ve babasına emanet eden genç çift, baş başa geçirecekleri romantik gecenin heyecanıyla eve gelir. Zamansız gelen bir misafir, bu romantik kaçamağı bölecektir… Selim'in en yakın arkadaşı Halil, gecenin geç saatlerinde Aylin ve Selim'in evinin kapısında belirir… Çocuk yaşta ailesini kaybeden Selim, en yakın arkadaşı Halil'le beraber büyümüştür. Selim ve Aylin'in ailesinin bir parças...
devamı
Rasim Ozan Kütahyalı Hakkında
Beyaz TV'de yayınlanan Dinamit, Derin Futbol, Ve Gol, ve Kanaltürk'te yayınlanan Ters Cephe programlarında yorumcudur. Kütahyalı, Taraf gazetesindeki köşe yazarlığından önce Sinan Çetin'in firması Plato Film'de metin yazarlığı ve kast direktörlüğü yaptı. Aralık 2008'den itibaren Kanal T'de anahaberleri yorumladı. Aynı kanalda Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür ile birlikte Politik Performans programını sundu. Nisan 2009 içinde Kanal T'den ayrıldı ...
devamı
11 Ocak 2013 Cuma günü yayınlandı