Türkiye'de Hava Durumu Ankara - İzmir - İstanbul (Selay Dilber 7 Ocak 2013)

Türkiye'de Hava Durumu Ankara - İzmir - İstanbul (07.01.2013) Son dakika hava durumu. 7 Ocak 2013 Türkiye'de hava durumu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Durumu, İstanbul Hava Durumu. En güncel hava durumu bilgisi, Ankara Hava Durumu, İzmir Hava Durumu, Ankara Hava Tahmini, İstabul Hava Tahmini ve Yurttta hava durumu.
Doğu Anadolu Altunizade Batı Karadeniz Çamlıca Doğu Karadeniz 


İstanbul'da hava durumu. İstanbul'a beklenen kar sonunda geldi.Peki yağan karın altından bundan sonrası için İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? Anadolu yakasında ise sabahın erken saatlerinde yüksek kesimler beyaza büründü. Çamlıca başta olmak üzere, Altunizade, Üsküdar ve Beykoz'da kar yağışı etkili oluyor.

Şehir trafiğinde aksamaya yol açmayan kar yağışı nedeniyle, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı yetkililer vatandaşların tedbirli olmasını istedi. Anadolu yakasında yüksek kesimlerde devam eden kar yağışının ilerleyen saatlerde artarak devam etmesi bekleniyor.

Kar lastiği uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, etkili olması beklenen yoğun kar yağışıyla mücadele çalışmalarına 908 araç ve 2 bin 266 personelle hazır olduklarını belirterek ''İstanbullular'ın desteğiyle kar yağışını kentte sıkıntısız bir şekilde atlatmayı arzu ediyoruz'' dedi. Sürücüleri kar lastiği takmaları konusunda uyaran Topbaş, yoğun kar yağışında mümkün mertebe şahsi araçlarla trafiğe çıkılmamasını, toplu taşıma araçlarının kullanılmasını önerdi.

Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de kuvvetli, doğu kesimlerde ise yoğun kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan meteorolojik uyarılara göre, yağışlar İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik ile Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinde karla karışık yağmur ve kara dönüşecek. Zamanla etkisini artıracak yağışların bugün öğle saatlerinden sonra ve Salı günü kuvvetli, yer yer yoğun olmak üzere kar şeklinde devam etmesi bekleniyor.

Bu arada doğu kesimlerde de yoğun kar yağışı bekleniyor. Bugün Doğu Anadolu Bölgesi'nin geneli, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleriyle İç Anadolu'nun doğusunda (Sivas, Kayseri, Nevşehir , Niğde ve Yozgat) kuvvetli kar yağışı etkili olacak. Hakkari, Muş, Bitlis, Bingöl, Tunceli, Erzincan ve Erzurum çevrelerinde ise kar yağışı yoğun olacak.

Uyarılarda ulaşımdaki aksamalara, buzlanma ve don, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı ilgilerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.


7 Ocak 2013 Pazartesi günü yayınlandı