Türkiye'de Hava Durumu Ankara - İzmir - İstanbul (Selay Dilber 23.10.2013)

Türkiyede Hava Durumu Ankara - İzmir - İstanbul (Selay Dilber 23.10.2013) Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, orta ve doğu karadeniz kıyıları, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Kıyı Ege Batı Karadeniz Hava Durumu Doğu Karadeniz Karadeniz 


Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop, Ağrı, Iğdır ve Van'ın kuzey çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Ağrı ve Van'ın kuzey çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'da gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Az bulutlu ve açık, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli 20
İstanbul: Parçalı, zamanla çok bulutlu . Sabah saatlerinde yer yer sisli 20
İzmir: Az bulutlu ve açık 24
Adana: Az bulutlu ve açık 28
Antalya: Az bulutlu ve açık 28
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 18
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 17
Erzurum: Parçalı, zamanla çok bulutlu 14
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 26
23 Ekim 2013 Çarşamba günü yayınlandı