Türkiye'de Hava Durumu Ankara - İzmir - İstanbul (Selay Dilber 19 Eylül 2013)

Türkiye'de Hava Durumu Ankara - İzmir - İstanbul (Selay Dilber 19 Eylül 2013) Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu bölgelerde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece azalacağını ve bazı illerimizde sağanak yağış görüleceğini açıkladı...
Doğu Akdeniz Avrupa Bitlis Güneydoğu Anadolu 


Meteoroloji, Çanakkale'nin Gelibolu ve Lapseki ilçelerinde kuvvetli yağış beklendiğinden, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, ani sel gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın kuzey ve batısı, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Kayseri, Sivas, Bingöl, Muş, Bitlis ve Bursa ile Van'ın kuzey çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Tekirdağ, Edirne'nin güney ilçeleri ile İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Marmara'da kuzeybatı zamanla kuzey ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Yağışların, Tekirdağ, Edirne'nin güney ilçeleri ile İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek su baskını, ani sel, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

19 Eylül 2013 Perşembe günü yayınlandı