Türkiye'de Hava Durumu Ankara - İzmir - İstanbul (Selay Dilber 10 Ocak 2013)

Türkiye'de Hava Durumu Ankara - İzmir - İstanbul (10.01.2013) Son dakika hava durumu. 10 Ocak 2013 Türkiye'de hava durumu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Durumu, İstanbul Hava Durumu. En güncel hava durumu bilgisi, Ankara Hava Durumu, İzmir Hava Durumu, Ankara Hava Tahmini, İstabul Hava Tahmini ve Yurttta hava durumu.
Doğu Anadolu Kıyı Ege Lodos Doğu Karadeniz Karadeniz 


Yurdun kuzey ve doğusunda, kar yağışı görülecek. Sıcaklık, ülkenin batısında 2 ila 4 derece artacak, Doğu Anadolu'da 3 ila 5 derece azalacak.Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve doğusunda, genellikle kar şeklinde görülecek yağışların, Artvin, Ardahan, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının ülkenin batısında 2 ila 4 derece artacağı, Doğu Anadolu'nun doğusunda 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı (Karayel), batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile zamanla Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ ve YER YER YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI-

Yağışların; Artvin, Ardahan, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, görüş mesafesinde azalma, vb.) karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI-

Ülknin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde çok kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-ÇIĞ UYARISI-

Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da görülen yoğun kar yağışlarının oluşturduğu kar örtüsü nedeniyle yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:
İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu geçecek. İl genelinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis bekleniyor. (7)
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere, il genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (0)
İZMİR: Az bulutlu ve açık, gece saatlerinde parçalı bulutlu geçecek. Bu sabah saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (7)
ADANA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (9)
ANTALYA: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (11)
SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kıyılarında hafif, iç kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. (5)
VAN: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuvvetli olmak üzere, il genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Muhtemel çığ hadisesine karşı tedbirli olunması gerekiyor. (-3)
ERZURUM: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Muhtemel çığa karşı tedbirli olunması gerekiyor. (-5)
DİYARBAKIR: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçecek. Buzlanma ve don olayı bekleniyor. (0)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:
MARMARA: Genellikle parçalı ve az bulutlu geçecek. Rüzgarın, akşam saatlerinden itibaren güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.
EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı birlikte hafif sis bekleniyor.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayının görülecek.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusunun aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, kıyıları ile Kastamonu ve Karabük çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçecek. Bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, yer yer orta, iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde kuvvetli, kıyılarında hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde görülen yoğun kar yağışlarının oluşturduğu kar örtüsü nedeniyle meydana gelebilecek çığ hadisesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.
DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışların, Ardahan, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Yoğun kar yağışlarının oluşturduğu kar örtüsü nedeniyle çığ hadisesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s)eseceği bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

10 Ocak 2013 Perşembe günü yayınlandı