Türkiye'de Hava Durumu Ankara - İzmir - İstanbul (1 Eylül 2013)

Hava sıcaklığının, kuzey, iç ve batı kesimlerde 3 ile 8 derece azalacağı tahmin ediliyor. İşte il il hava tahmin raporu...
Doğu Anadolu Kıyı Ege Afyonkarahisar Mersin Doğu Karadeniz 


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Kütahya ve Afyonkarahisar ile Adana ve Mersin'in kuzey çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Çorum, Ordu, Giresun, Trabzon, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Aksaray, Nevşehir ile Samsun'un doğu, Kayseri'nin kuzey ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı, kuzey, iç ve batı kesimlerde 3 ile 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege'de kuzeybatı, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu ile zamanla Doğu Anadolu'da güney ve güneybatı, Orta ve Doğu Karadeniz Kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop çevreleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Çorum, Ordu, Giresun, Trabzon, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Aksaray, Nevşehir ile Samsun'un doğu, Kayseri'nin kuzey ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Yerel su baskını, Ani Sel, Yıldırım, Yağış Anında Kuvvetli Rüzgar, Ulaşımda Aksamalar vb.) tedbirli olunması gerekiyor.

1 Eylül 2013 Pazar günü yayınlandı