Sedat Laçiner ile Tahir Elçi arasında gergin anlar

CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan'ın sunumu ile ekranlara gelen Tarafsız Bölge programında Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Sedat Laçiner
Sedat Laçiner Çanakkale 18 Mart Tarafsız Bölge Ahmet Hakan Coşkun 

ile Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi arasında gergin anlar yaşandı.

“ESAD YERİNE IŞİD GİTSİN”
Ahmet Hakan'ın Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'ye yönelttiği “Gücünüz olsa IŞİD'i mi götürürsünüz Esadı mı?” sorusu ortalığı karıştırdı. Elçi soruya “IŞİD'i götürürüm” cevabını verirken “Esad rejimi açık açık IŞİD gibi katliam yapmayan, IŞİD benzeri insanların namusuna göz diken bir sistem değil” diye ekledi. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Sedat Laçiner, ise Elçi'nin bu sözlerine tepki gösterdi. Esad rejiminin binlerce insanın katledilmesinde rolü olduğunu savunan Laçiner “İki şeytan arasında birini tercih etmeyin.” ifadelerini kullandı.

“Bİ SUS BE KARDEŞİM”

Sedat Laçiner, sözlerini devamında Kürtlerin Suriye konusunda ADB'ye yalvardığını ima edinci gerginlik yükseldi. Tahir Elçi, “Kürtleri aşağılamanın anlam yok” derken Sedat Laçiner, “Olaylara Kürt merkezli bakmayın” karşılığını verdi. İkili arasındaki tartışma şu şekilde devam etti:

Sedat Laçiner: Beyefendi bütün olaylara Kürt merkezli bakıyor

Tahir Elçi: Lafı dolaştırıp anti-Kürt eksenine getirdiğiniz için ben öyle söylüyorum.

Sedat Laçiner: Benim namıma konuşmayın bırakın kendimi ifade edeyim.

Tahir Elçi: Kürtler kimsenin emir eli değildir. Kürtler kendi özgürlükleri için, ırz ve namusları için Ortadoğu'da savaşıyorlar. Saddam'a karşı da savaştılar Esad'a karşı da savaştılar.

Sedat Laçiner: Şimdi propagandası bittiyse ben bir cümle söyleyeyim. Konuyu mu konuşacağı yoksa birbirimizi mi konuşacağız.

Tahir Elçi: Siz hakaret etiniz ama…

Sedat Laçiner: Bi sus be kardeşim. Kendimizi ifade edelim… Propagandanız bittiyse bir cümle söyleyeyim…

İkili arasındaki karşılıklı atışmalara bir süre daha devam ederken Ahmet Hakan reklam arasına gitmek zorunda kaldı.

18 Kasım 2014 Salı günü yayınlandı