Sami Yusuf: Fethullah Gülen'den Etkilendim

Salaam albümünü tanıtmak için Türkiye'ye gelen, ' Dünyanın en etkili 500 müslümanı listesinde ' yer alan müzisyen Sami Yusuf, Selin Ongun'un sunduğu Bi Sormak Lazım programına katıldı.
İslam Fethullah Gülen Sami Yusuf Dubai 


İşte Sami Yusuf'un açıklamaları;

YUSUF İSLAM İLE KARŞILAŞTIRILMAM SAÇMA

Bence Yusuf İslam'la beni karşılaştırmak biraz saçma. Çünkü bu karşılaştırmanın ortaya çıkmasının sebebi isimlerimizin bazen biraz benzer olması. Bildiğiniz gibi o çok saygıdeğer, yaşı ilerlemiş bir sanatçı. O da çok iyi bir sanatçı. Ben belki onun kadar iyi değilim. Ben daha gencim, elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Büyüklerimize saygı duymak gerektiğini düşünüyorum. Kendisiyle arkadaşız, damadını tanıyorum, Dubai'de görüştük kendisiyle.

' MANEVİ UNSURLARI KAYBEDİYORUZ '

El Muallim'den bu ana gelene kadar ki sesim, işaretlerim, şarkılarım hep bu ruh hali içerisinde oldu. Çünkü yaşadığımız bu dünyada manevi ruhsal şeyleri kaybediyoruz maalesef bu böyle. Be sebeple benim gibi sanatçılar burada küçük bir rol oynayabiliriz. Maneviyatı, ruhsal dünyayı yeniden dünyaya getirebiliriz. Birbirimizi daha iyi tanıyabiliriz. Böyle bir şey yapmak benim için büyük memnuniyet.

' GÜLEN'İN KİTAPLARINI OKUDUM VE ETKİLENDİM '

Yunus Emre'den Mevlana'dan ve Sayın Fethullah Gülen'den nasıl bahsedersiniz diye bir soru soruldu bana. Üç kişi yan yana getirilmiş durumdaydı. Şu an Türkiye'de hayatta olan ve oldukça önemli olan kişiler var ve bu insanların çok önemli çalışmalara imza attıklarını söyleyebilirim. Fethullah Gülen şüphesiz onlardan birisi. Onun kitaplarını okudum. Kitaplarından etkilendim. Onun eğitim çalışmaları ve nesillere yaptığı çalışmaları biliyorum. Şu anda onun Mevlevi eğilimi oluğunu da düşünüyorum bir yandan. Burada Türkiye'de bir sürü çok iyi harika insan var. Hükümet içerisinde de bunda söz etmek mümkün. Ben bir politikacı değilim. Politikacıları bireysel olarak tanımıyorum. Politik doğası olan şeylerden kaçıyorum. Sanatı, müziği seviyorum.

2 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı