Prof.Dr. Caner Taslaman'dan islamofobi ile mücadele yolları

TV 24 ekranlarında yayınlnan Ardan Zentürk'ün sunduğu Sıcak Gündem programına katılan Prof.Dr.Caner TaslamanFransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki merkezine yapılan silahlı saldırıyı değerlendirdi.
Caner Taslaman Charlie Hebdo İslam Karikatür Müslüman 


Taslaman islamofobi ile mücadele yollarını şöyle sıraladı:

a) Biz kendi eleştirimizi başkasına bırakmadan iç eleştiriyi mutlaka yapmamız gerekiyor. Bizim cihad kavramımızı istismar ediyorlarsa batıdan önce biz hemen bunlar cihad kavramını istismar etti diye eleştirmemiz lazım ki Kur'an'daki cihad kavramı zedelenmesin.

b) İslam'a karşı eleştirilerin her zaman olacağı gerçeği ile yüzleşmemiz gerekiyor. Karikatür de yapılacak film de yapılacak.

c) Bilim adamlarımız akılcı yöntemlerle bu eleştiri yapanlara cevap vermeli ve bu konuda donanımlı bilim adamları yetiştirmek zorundayız. İlahiyatçı, sosyolog, felsefeci ve siyasal bilimciler islama karşı yapılan saldırılara karşı olayları analiz edip bunlara en mantıklı en akılcı cevabı vermelidir.

d) İslam karşıtı eleştirilerde sanatı kullanmamız lazım. Eğer karikatür yapıyorsa Müslüman da karikatürle cevap verebilmeli. Seninle eğer film çekerek mi alay ediyor sen de en iyi filmi çekerek cevap vermen lazım. En güzel şarkıyı yazıp da islamofobiyle mücadele etmen lazım.


9 Ocak 2015 Cuma günü yayınlandı