Öteki Gündem Mehmet Çelik: Yavuz Bülent Bakiler İmalat Hatasıdır

HaberTürk TV'nin sevilen programı Öteki Gündem programında bu hafta Milli Şair'imiz Mehmet Akif Ersoy ele alındı. Pelin Çift'in sunuculuğunu yaptığı programa Prof.Dr. Mehmet Çelik ve yazar Yavuz Bülent Bakiler konuk olarak katıldı. Mehmet Akif Ersoy ile ilgili birçok şeyin yanlış bilindiği ve kasıtlı olarak halka kötü lanse edildiğini açıklayan ikili, çok konuşulacak iddialarda bulundular.
Cumhuriyet Pelin Çift Mehmet Akif Ersoy Yavuz Bülent Bakiler Mehmet Çelik 


' Türk Milleti'ni tarihten çıkarın, tarih diye birşey kalmaz. '

Tarihçilerin ortak bir kanaati olduğunu dile getiren Mehmet Çelik, etnik genetiğimiz olarak Orta Asya'dan yazısız kültürden aşağıdan yukarı doğru geliyoruz diyerek sözlerine devam etti.

Mehmet Çelik, dini genetiğimizin de yazılı kültürün olmadığı bir yerden geldiğini ve Türkler'in İslam ile tanıştıktan sonra çok büyük bir değişim geçirdiklerini, çadırda yaşayan, göçen o insanların Selimiye gibi bir yapıyı gerçekleştirdiklerine vurgu yaptı.

Türk Milleti'nin tarihini,inancını,örfünü,adetini,bilmecesini,halayının ve benzeri bir çok değerinin üzerinin kapatılmak istendiğini söyleyen Mehmet Çelik, Cumhuriyet'in Kültür Bakanlığı'ndan ancak böyle bir davranışın bekleneceğini de belirterek kinayeli bir göndermede bulundu.

' Böyle bir sistem içerisinde bir Yavuz Bülent Bakiler yetişti ise imalat hatasıdır. '

Sözlerine eleştirisel olarak devam eden Mehmet Çelik, ortamı yumuşatmak ve programın diğer konuğu olan Yavuz Bülen Bakiler'iyide övmek adına ince bir espiri yaparak Mehmet Akif'i anlatmaya devam etti.

Öteki Gündem programından Mehmet Akif Ersoy ile ilgili küçük bir sohbet ile sizleri başbaşa bırakıyoruz...
29 Aralık 2014 Pazartesi günü yayınlandı