Murat Yılmaz ile Altan Tan arasında çözüm süreci gerginliği

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge konuklarından Stratejik Düşünce Enstitüsü Uzmanı Murat Yılmaz ile HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan arasında gergin anlar yaşandı.
Murat Yılmaz Tarafsız Bölge Hdp Milletvekili Altan Tan 


Çözüm sürecinin masaya yatırıldığı programda Yılmaz, “Siyaset sadece insan hakları belgesi ile ya da Anayasa'da yazılan bir takım haklarla ilerlemez. Siyasi mücadelenin tabanında başka şeyler de vardır. Bunlara dikkat etmediğimiz sürece sadece ahlakçılık yaparız ve bu bizi tıkar. Çözüm süreciyle ilgili olarak bunların şimdi gündeme gelişinin sosyolojik zemini var. Ve bu zemin üzerinden biz emsal insanların, stk'ların, basının katkısıyla bir çözüm üretme imkanı vardır.”dedi.

Yılmaz'ın bu sözleri üzerine araya giren Altan Tan ise “İnan edin Allah'tan hiçbir şey anlamadım. Beş dakikadır dikkatlice dinliyorum. Nereye bağlamak istiyorsunuz” ifadelerini kullandı. Yılmaz ise sözlerini “Sosyolojik ve siyasi zemindeki hiç bir problemi görmeden bütün bunları Erdoğan'ın söylemine irca etmek bu meseleyi çözmek değildir” diyerek açıkladı.

Altan'ın “Bana ne göndermede bulundunuz” sözleri ise ikili arasındaki gerginliği artırdı. Yılmaz, “Bırakın da istediğim yere varıyım. Sizin nereye vardığınızı gördük.” ifadeklerini kullandı. Erdoğan'ın 12 senedir iktidarda olduğunu söyleyen Altan Tan da “Daha ne kadar bekleyecek bu millet?” karşılığını verdi. İkili arasındaki tartışma şu şekilde devam etti:

Yılmaz: Belki 70 yıl bekleyeceksiniz. Sizin bu tavrınızla bu mesele çözülmeyebilir

Tan: 70 yıl daha bekleyelim bakalım. Canınız sağ olsun.

Yılmaz: Siz bu tavrınızla mesele çözülmesin üzerinden kendinize siyasi bir alan oluşturuyorsunuz.

Tan: Tamamıyla iftira ediyorsunuz. Bir elimiz yağda bir elimiz balda gezerken biz bu sorunun çözümüne hayatımızı koyduk.

Yılmaz: Altan Bey çok kötü bir polemikçisiniz.
20 Kasım 2014 Perşembe günü yayınlandı