Melih Altınok: MİT'e gerek yok Pensilvanya var

“CHP içinde operasyon yapmaya çalışıyorlar”
Chp Milli İstihbarat Teşkilatı Gülen Cemaati Kemal Kılıçdaroğlu 


Bu iddianın sahibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu.

CHP liderinin hedefinde AK Parti ve MİT vardı. Kılıçdaroğlu, iktidar partisinin MİT içindeki bir grubu CHP içinde karışıklık çıkartmak için görevlendirdiğini iddia etti.

'TÜM İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ BİRARAYA GELSE...'
İddia Türkiye'nin ana gündem maddelerinden biri olurken ilk tepkiler de gelmeye başladı. Türkiye Gazetesi yazarı Melih Altınok, “Kılıçdaroğlu bir çıkış arıyor. Değil MİT, dünyanın bütün istihbarat örgütleri bir araya gelse CHP bir Kürt partisidir diyemez. Örneğin Diyarbakır'da MHP'nin altında oy alıyor CHP. İsrail devreye girse CHP bir Kürt partisidir algısını yaratamazlar. Kürtçü bir parti diyorlarsa da bunun için MİT'e gerek yok. CHP'nin bu konuda yoğun çabaları var. Örneğin Sezgin Tanrıkulu'yu partiye getirip aday gösterdiler. Bu imajı kendileri yaratmaya çalışıyorlar.” dedi.

'MİT'E GEREK YOK PENSİLVANYA VAR'
“MİT'in CHP ile uğraşmasına gerek yok.” diye ekleyen Altınok, “CHP ile yakın zamanda kimlerin uğraştığını biliyoruz. Adres adres söyleyebiliriz. Örneğin Pensilvanya çok uğraşıyor partinizle. Pensilvanya'nın milletvekilleri AK Parti'den ayrılan ya da aday gösterilmeyenler sizin belediye başkanlığınız için çalıştılar.” şeklinde konuştu. Suat Kınıklıoğlu'nun CHP'nin Ankara Adayı Mansur Yavaş yanında çekilen bir fotoğrafını da hatırlatan Altınok, “Şu an için CHP'ye her şeyi söylemek mümkün.” ifadelerini kullandı.
Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
21 Kasım 2014 Cuma günü yayınlandı