Mehmet Metiner'den Şirin Payzın'a: Lütfettiniz

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sunduğu Ne Oluyor? programına konuk oldu.
Şirin Payzın Cumhurbaşkanı Mehmet Metiner Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan 


Payzın'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sözleri Metiner'i sinirlendirdi. Metiner, Payzın'a tepki gösterince ikili arasında gergin anlar yaşandı.

Payzın'ın, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan çarşı iddianamesine atıfta buklunarak aynen şöyle diyor; 'Orada tapeler var, birisi karısını içkili arıyormuş, ona laf söylüyormuş. Bunlar böyleler zaten.' Şimdi adı üstünde iddianame. Siz zamanında paralel yapının bu iddianamelerini sonrasında 'Bize kumpas kuruldu. Biz de oyuna geldik.' dediniz ve o dönemde bir çok televizyon programında bu iddianamelerin yanlış taraflarını, var olan iddiaların doğruymuş gibi kabul edilip açıklamalar yapılmasını çok eleştirdik. Bugün aynı şeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan yapıyor. Daha çarşı iddianamesi yeni kabul edildi' sözleri Metiner'i sinirlendirdi.

Mehmet Metiner, Şirin Payzın'a, 'Siz hüküm koyuyorsunuz. CNNTürk'ün ve CNNTürk'te program yapan arkadaşların böyle bir ön yargısı var' diyerek tepki gösterdi.

Bunun üzerine Payzın, 'Ön yargı değil, soruyorum' dedi.

'MODERATÖR OLMAKTAN ÇIKIYORSUNUZ'

Metiner de, 'Moderatör olmaktan çıkıyorsunuz. Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı yargılıyor, hüküm cümlesi koyuyorsunuz' karşılığını verdi.

Payzın, 'Ben soruyorum' diyerek kendini savunmaya devam etse de, Metiner'in çıkışları karşısında zor anlar yaşadı.

Mehmet Metiner, Payzın'a, 'Sizinki soru olmaktan çıktı. 'Cumhurbaşkanı böyle dedi' diyorsunuz. Bunu soru cümlesine dönüştürmek ayrıdır, hüküm cümlesi üzerinden benimle tartışmak ayrıdır' diyerek yüklendi.

Buna karşılık Şirin Payzın, 'Siz soru cümlesine dönüştürün. Ben biliyorum ki bu sıralar soru sorulması makbul bir durum değil' şeklinde konuştu.

'MODERATÖR NİYE TARAF TUTUYOR?'

Metiner de bunun üzerine, 'Siz sıkıştığınızda, sizi tarafsız ve bağımsız davranmaya çağırdığımızda böyle diyorsunuz. Siz moderatörsünüz niye taraf tutuyorsunuz?' dedi ve
ikili arasındaki gerginlik gittikçe büyüdü.

'LÜTUF ETTİNİZ'

Metiner bir ara da Payzın'a, diğer konukları işaret ederek, 'Ters soruları birazda Balbay'a sorsanız, Türkoğluna sorsanız' diye çıkıştı.

Buna karşılık Payzın, 'Soru benim değil ki; gelen soruları okuyorum' dedi.

Bunun üzerine Metiner, 'Siz de aklınıza gelen bir şeyi sorsanız da, biz de tarafsız olduğunuzu görsek' dedi.

Payzın ise, 'Ben buraya üç partiyi koyduğuma göre, tarafsız bir yayın yapıyorum' karşılığını verdi.

Metiner de buna karşılık, 'Lütuf ettiniz yani' dedi.

Payzın da, 'Lütuf etmekle alakası yok. Ben davet ettim siz de geldiniz' şeklinde konuştu. BEYAZ GAZETE
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
19 Eylül 2014 Cuma günü yayınlandı