Mehmet Metiner'den HDP iddiası

AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, A Haber'de katıldığı programda çarpıcı açıklamalarda bulundu. HDP ve CHP arasındaki ittifakın konuşulduğu programda, gündüz ekranlara gelen Demirtaş ve Pavey arasındaki konuştukları video gösterilince Metiner “Birisi Türklerin baas partisi, diğeri Kürtlerin baas partisi ikisi birbirine çok yakışır. Ama üçüncü partiyi nereden bulacaklar. İkisinin oyları koalisyon kurmaya yeterli olsa seni beni dinlemezler yaparlar, bizde çok memnun oluruz. Maskeleri de düşmüş olur. Pavey, sadece birlikte sallamaktan bahsetmiyor. Birlikte çok şey salladılar da onlar birkaç gün sonra ortaya çıkacak.” dedi.
A Haber Ak Parti Mehmet Metiner Hdp Milletvekili 


PARTİ BİNASINDA İNSANLARI SORGULADILAR

HDP'nin parti binasında insanları sorguladığını söyleyen Metiner “Uzun yıllar cezaevinde yatmış, PKK davasından yatmış, çıkmış dağda da bulunmuş ama HDP'nin bu politikalarının Kürtlere zarar verdiğini söyleyen, HDP'den yolunu ayırmış bir arkadaş. Bizimle de benimle de birlikte hareket ettiği için, çok ayrıntısına girmeyeceğim ama bir parti binasında sorgulanabiliyor. Olay şöyle gelişiyor; Esenyurt'ta bir insan var AK Parti'de siyaset yapıyor, kendisini tehdit ediyorlar ama memleketteki akrabalarına gidiyorlar. Babasına, amcasına falan, bak oğluna söyle yoksa sizi burada cezalandırırız. Mekanizma böyle işledi.” dedi.

Metiner, devletin seçimler de gerginlik olmaması için elinden geleni yaptığını, HDP'nin aldığı oyların şaibeli olduğunu ve helal olmadığını söyledi.

BEYAZ GAZETE

10 Haziran 2015 Çarşamba günü yayınlandı