İstiklal Marşı'nın ıslıklanmasına Erkan Tan'dan sert tepki

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ile Galatasaray arasında oynanan Türkiye Kupası maçı öncesinde skandal bir olay yaşanmıştı. İki takımın seramoni için sahaya çıkmasının ardından bazı taraftarlar İstiklal Marşı'nı ıslıklamıştı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor İstiklal Marşı Türkiye Kupası Galatasaray Erkan Tan 


Yaşanan büyük terbiyesizlik Beyaz TV sunucusu Erkan Tan'ın da gündemine geldi. Tan, yaşanan olaya tepki göstererek “Bu kan temsil eden al bayrakta Alevi'nin de, Sünni'nin de, Türk'ün de ve Kürt'ün de kanı var. Bir milli mücadelenin davasıdır İstiklal Marşı. Bu memlekette yaşayan herkesin kanı simgeleniyor. Bu kan kırmızı al bayrakta hepimizin kanı var.” dedi.

Islık çalan taraftarlara seslenen Tan, “Orada senin atanın ve dedenin de kanı var.” İfadelerini kullandı.
Erkan Tan Hakkında
Şırnak kökenli olan babası Hikmet Tan, Şebinkarahisar kaymakam vekilliği, Türkoğlu, Tekman, Foça, Erbaa, Çerkezköy, Altındağ, Osmangazi ve Tirebolu ilçelerinde kaymakamlık, Giresun vali yardımcılığı, van ve Adıyaman illerinde de valilik yaptığından çocukluğu ve gençliği buralarda geçmiştir. Bu sebeple ilkokula Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde başladı, , Erzurum’un Tekman ilçesinde devam etti, İzmir’in Foça ilçesinde ilkokulu bitirdi. Ortaokulu...
devamı
24 Aralık 2014 Çarşamba günü yayınlandı