Hava Durumu - Eldebir Ayan TV 24

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli yağış uyarısında bulundu.
Mersin Meteoroloji Meteoroloji Genel Müdürlüğü Giresun Karadeniz 


Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin büyük bölümünde görülen yağışların; Adana, Osmaniye, Kayseri, Yozgat'ın güneyi, Sinop, Samsun, Ordu ile gece saatlerinden sonra Giresun, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Öte yandan, Muğla'nın Köyceğiz, Dalaman, Ortaca ve Fethiye ilçelerinde de kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yağış anında kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.

İSTANBUL'DA YAĞMU TRAFİĞİ FELÇ ETTİ

İstanbul ' da son günlerde etkili olan güneşli hava dün yerini yoğun yağışa bıraktı. Akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış sabah saatlerine kadar aralıksız devam etti. Yollarda su birikintileri oluşurken kent genelinde su baskınları yaşanmadı. Yoğun yağış bazı bölgelerde kazalara sebep oldu. Sultangazi'de TEM otoyolunda meydana gelen kazada yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan bir kamyon bariyerleri aşarak şarampole yuvarlandı. Kazada sürücü yara almadan kurtuldu.

YAĞIŞLAR GÜN BOYU DEVAM EDECEK

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, sabah başlayan yağmurun öğlen saatlerinden itibaren Mersin, Adana ve Osmaniye ile Kahramanmaraş'ın Andırın ve Göksun, Hatay'ın Dörtyol, Erzin ve İskenderun ilçelerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olması beklendiği kaydedildi.

Yağış nedeniyle dolu, hortum, su baskını, yıldırım ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı tedbirli olunması istendi.
2 Ekim 2013 Çarşamba günü yayınlandı