Hava Durumu 01.10.2013 (Nilay Özcan - TGRT Haber)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, ülkenin, bu gece saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Tahminlere göre, yarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısıyla Batı Karadeniz yağışlı geçecek. Yağışlar, Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli,Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir), ve Kıyı Ege'de (İzmir, Manisa, Aydın, Muğla) akşam saatlerinde yer yer çok kuvvetli olacak. Rüzgar, batı bölgelerde güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 kilometre/saat) şeklinde esecek.
Doğu Anadolu Batı Karadeniz Bitlis Doğu Karadeniz Karadeniz 


2 Ekim Çarşamba günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz bölgeleriyle Gaziantep ve Kilis çevrelerinde görülecek yağışlar, Batı Karadeniz kıyılarıyla Isparta'nın güneyi ve Burdur'un doğusu, Tokat, Yozgat, Sivas, Nevşehir ve Kayseri çevrelerinde kuvvetli, Antalya ve Adana çevrelerinde çok kuvvetli olacak.

3 Ekim Perşembe günü Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısıyla Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Ordu ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olacak. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Ankara ve Eskişehir'in kuzeyinin yüksek kesimleriyle Uludağ'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde seyredecek.

4 Ekim Cuma günü Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısıyla Bitlis, Muş ve Bingöl yağışlı olacak. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yüksekleri, Ankara ve Eskişehir'in kuzeyinin yüksek kesimleriyle Uludağ, Kartepe ile Kütahya'nın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşecek.

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞECEK

Hava sıcaklıkları, yarın Marmara ve Ege bölgesinde, 2 ve 3 Ekim'de kuzey, iç ve batı bölgelerde, 4 Ekim'de güney ve doğu bölgelerde olmak üzere tüm yurtta hissedilir derecede (Akdeniz'in kıyı kesimlerinde 5 ila 8, diğer yerlerde 10 ila 15 derece) azalacak.

1 Ekim 2013 Salı günü yayınlandı