Ali Rıza Demircan, Süleyman Ateş'e ağlayarak cevap verdi

Ali Rıza Demircan, Süleyman Ateş'in kendisini hedef alan sözlerine ağlayarak yanıt verdi. Ülke TV'de yayınlanan Ersoy Dede'nin sunduğu 'Ersoy Dede İle Bugün' programına 'cinsellik ibadettir' açıklamasıyla tartışma yaratan ilahiyatçı yazar Ali Rıza Demircan konuk oldu.
Süleyman Ateş Ali Rıza Demircan İslam İbadet Peygamber 


ZİNAYA YAKLAŞMAMAK İBADETTİR


Yapmış olduğu açıklamayla bir anda eleştiri oklarının hedefi olan Ali Rıza Demircan, 'cinsellik ibadettir' sözlerine açıklık getirdi. İbadetin insanların yaradılış sebebi olduğunu belirten Demircan, ' Yüce yaratıcı dünyamızı, köksel cinsi bizim için yaratıyor. Bütün peygamberler bu ana görevimizi bildirmek için geldiler. İbadet, emir ve yasaklara b oyun eğmektir. İçkiden korunmak, zinaya yaklaşmamak ibadettir, namaz kılan adama ibadetli deriz, adaletli adama demeyiz. Emr-i bil-maruf da bir ibadettir. Bir insanın gayri meşru cinsellik olan zinadan, eşcinsellikten, ters yol ilişkisinden korunması, sadizm, mazoişzm eğilimlerinden korunması bir ibadettir. Çünkü zinadan korunmamızı emreden Mevla'mızdır. Bizi cinseyetle yaratan, ihtiyacı içinde barındıran, evliliğe yönlendiren Yüce Mevla'mızın emirleri içinde yapmak ibadettir ' dedi.

' CİNSEL HAYAT, NAMAZ ÖLÇÜSÜNDE BİR İBADET DEĞİL '

Namaz nasıl Rabb'imizin emri olduğu için ibadetse, haram işlerden kaçınmanın da bir ibadet olduğunu kaydeden Demircan, ' Aile için meşru ilişkiler de bir ibadettir. Tabiki cinsel hayat namaz ölçüsünde bir ibadet değildir ' dedi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Ersoy Dede'nin Süleyman Ateş'in ' Şayet cinsel yaşamla mertebe alınacak olsaydı, eşekler insanlardan daha yüksek mertebeye çıkardı ' sözlerini hatırlatması üzerine sinirlenen Demircan, cevap verirken gözyaşlarını tutamadı: ' Süleyman Ateş hoca hayatını Kur'an'a adamış bir insan. Kendisine nasıl bir soru yönelttiklerini bilemiyorum. Ama kendisini tenzih ederek söylüyorum her ne olursa olsun bu ifadeye verilecek en iyi cevap: Eşşekçe yorumdur. Şimdi bu sözlerin konumuzla ne ilgisi var. Peygamber efendimiz firdevs cennetine gireceklerin neden gayri meşru ilişkiden korunanlar olduğunu ifade ediyor. Eğer yaşlılığın getirdiği bir bunama değilse bu yorum nedir öyleyse? Bu ifadeleri kullanmanın ne anlamı var? Bu bence Kur'an bilgisi olmayan insanların yorumu '

EŞCİNSELLİK LAİK TOPLUMUN PROBLEMİDİR


Demircan son olarak Dede'nin İslam'da eşcinselliğin yeriyle ilgili yönelttiği soruya şu yanıtı verdi: ' Eşcinseller demokratik, laik toplumun problemidir. Eğer İslam toplumu olsaydı o zaman gerekli bilgilendirmeler yapılırdı. Onlar doğuştan diyorlar, ama yanlışları var. Bilimadamı kisvesi altında konuşanlar konuları çarpıtıyorlar. Yüce Allah bizi kulluk denemesine tabi tuttuğu için güzellikler kodladığı gibi kötülükler de kodlamışlar. Her adamın cinayet işleme potansiyelİ olduğu gibi eşcinsel olma potansiyeli de vardır. '

15 Ocak 2013 Salı günü yayınlandı