Ali Rıza Demircan'ın Cübbeli Ahmet gözyaşları

İlahiyatçı yazar Ali Rıza Demircan, Beyaz TV ekranlarında Tahir Sarıkaya'nın sunumuyla ekrana gelen Uyan Türkiyem programının canlı yayın konuğu oldu.
Ali Rıza Demircan Cübbeli Ahmet Hoca Uyan Türkiyem Tahir Sarıkaya 


“CÜBBELİ PROJEDİR”
Demircan, söz Cübbeli Ahmet Hoca'ya geldiğinde dikkat çeken ifadeler kullandı. Cübbeli Ahmet için “Meczup ve projedir” diyen Demircan, “Saldırmadığı adam yoktur.” dedi.

“ONA GÖZYAŞLARI İÇİNDE DUA EDİYORUM”
Demircan şöyle devam etti: “Kendini benimle kıyas ettiği zaman aczi ortaya çıkıyor. Gelmiş geçmiş ihtiras sahiplerinde zirve. Bu adama acıyor ve dua ediyorum. İnanın Allah'a ortak koşmanın içine girip çıkan bir adam. Dengesiz. Yine de mümin kardeşimdir diyorum inanın secdeye vardığımda gözyaşları içinde buna dua ediyorum.”

Demircan, bu sözleri ardından gözyaşlarının tutamadı.
Cübbeli Ahmet Hoca Hakkında
İstanbul Fatih'te aslen Giresunlu olan varlıklı bir ailenin oğlu olarak dünyaya geldi. Hazinedaroğulları unvanı ile bilinen ataları 18. asırda bugünkü Özbekistan sınırlarının içinde bulunan Buhara şehrinden göç etmişler. Çocukluk yaşlarında cübbe giymesinden dolayı, adaşı olan yaşıtlarından ayırt edilmek için Cübbeli Ahmet olarak çağrılmaya başlandı. Klasik medrese usulü ile din eğitimi gördü. Resmî tahsil durumu ilköğretim seviyesi olup, ortaoku...
devamı
Uyan Türkiyem Hakkında
Ekranların samimi, heyecanlı, dürüst, doğal ve güler yüzlü habercisi 'Tahir Sarıkaya ile Uyan Türkiyem' başlıyor. Sabahlarınızı mizah dolu haberlerle renklendirmeye geliyoruz. Tahir Sarıkaya ile Uyan Türkiyem, her Cumartesi - Pazar saat 08:00'da Beyaz TV'de......
devamı
7 Kasım 2015 Cumartesi günü yayınlandı