Ahmet Davutoğlu'nun 20 yıl önceki görüntüsü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye Cumhuriyeti ' nin yeni Başbakan ' ı olarak açıklanan isim olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ' nun 20 yıl önceki görüntüleri ortaya çıktı.
Ahmet Davutoğlu İslam Üniversitesi 


Haber7'den Ömer Süt'ün haberine göre; 26 Eylül 1994 yılında Kanal 7 ekranlarında seyirciyle buluşan ve Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Nabi Avcı ' nın sunduğu “360 Derece” programına konuk olan Ahmet Davutoğlu henüz 35 yaşında ve henüz ' profesör ' olmamış.

TÜRKİYE'DE KİMSE TANIMIYOR AMA ABD'DE DAVUTOĞLU KONUŞULUYOR

O dönem ABD ' de yayınlanan ve birçok üniversitede ders kitabı olarak okutulan ' Alternatif Paradigmalar ' ve ' Medeniyetin Dönüşümü ve Müslüman Dünyası ' adlı kitapları kaleme alan Ahmet Davutoğlu, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi ' nde doçent olarak görev yapmaktadır.

DAVUTOĞLU'NUN İSLAM DÜNYASINA BAKIŞI

İslam dünyasının uluslararası ilişkilerdeki konumunun tartışıldığı programda Ahmet Davutoğlu ' nun konuya bakışı, vizyonu, bilgisi ve hakimiyeti dikkatlerden kaçmıyor.

' MÜSLÜMAN BATI'NIN OYUNLARI KARŞISINDA UYANIK OLMALI '


İslam ile Batı arasındaki çatışmadan bahsederken kelime ve kavramların titiz seçilmesi gerektiğini dile getiren Davutoğlu, Batı ' nın kavramlar yoluyla İslam ' a oynadığı oyunlar karşısında uyanık olunmasına dikkat çekiyor.

BOSNA'DA BATI BUNALIMA GİRDİ

Davutoğlu, İslam dünyasına giren batılı kavramların Müslümanlara zarar verdiğinin altını çizerken 1992 ' deki Bosna savaşından sonra Batı ' nın evrensel diye nitelendirdiği kavramların çöktüğünü ve Batı ' nın bunalıma girdiğini ifade ediyor.

BATI'NIN ÇİFTE STANDARTLIĞINA VURGU

Davutoğlu, İslam ' ın kendi içindeki düşmanlıkları ortaya çıkarmak yerine yerel medeniyetlerle ittifaka girerek Batı ' nın çifte standardını gündeme getirerek, onlardan ders almak zorunda olduklarını dile getiriyor

Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
22 Ağustos 2014 Cuma günü yayınlandı