4 Temmuz 2014 - Türkiye Geneli Hava Durumu (Ankara-İstanbul-İzmir-Antalya) - 04-07-2014

4 Temmuz 2014 - Türkiye Geneli Hava Durumu (Ankara-İstanbul-İzmir-Antalya) - 04-07-2014 Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın kuzey ve doğusu, Karadeniz ile zamanla İç Anadolu'nun batısı, Yozgat, Ağrı, Van ve Hakkari çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Kıyı Ege Hava Durumu Karadeniz 


Yağışların; Kocaeli, Sakarya ve Düzce ile Şile çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Batı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile zamanla İç Anadolu'nun batısında kuvvetli (30-60 km/s, Kıyı Ege'de 50-70 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kocaeli, Sakarya ve Düzce ile Şile çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, lokal su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusunun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kocaeli, Sakarya ve Şile çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

EGE

Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (iç kesimlerde 30-60 km/s,kıyı kesimlerinde (50-70 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara çevreleri ile zamanla Konya, gece saatlerinde Aksaray, Nevşehir ve Yozgat çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; akşam saatlerinden itibaren kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Düzce çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile zamanla Gümüşhane, Bayburt, Amasya ve Tokat çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve doğusunun parçalı, yer yer çok bulutlu, Erzincan, Erzurum, Ağrı, Van ve Hakkari çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
4 Temmuz 2014 Cuma günü yayınlandı