Güvenli İnternet Eğitimi İzmirden Başladı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından geçen hafta açılan internet eğitim TIR'ı, pilot uygulama olarak İzmir'i seçti. Türk Telekom yetkilileri, TIR'da İzmirlilere güvenli internet hakkında bilgi veriyor.
Harmandalı Türk Telekom Ulaştırma Bakanlığı Binali Yıldırım 


Evka 5 semtine konuşlanan eğitim TIR'ı içerisinde oluşturulan 25 kişilik sınıfta, her bireyin kullanımına dizüstü bilgisayar tahsis edildi. Geçen hafta eğitimden geçen 75 kişiye sertifikalarını verdiklerini söyleyen TTNET proje sorumlusu Soner Bozok, eğitimlere katılımda yoğunluk yaşandığını dile getirdi. Bozok, ' Herkesi eğitmek amacıyla kurulmuş bir proje. Vatandaşlara 10 saatlik eğitimin ardından Ulaştırma Bakanlığı'nın onayladığı sertifika verilecek. Üç farklı grubumuz var. 18 yaş üstü bayanlar, 18 yaş üstü erkekler ve 12-15 yaş arasındaki çocuklarımız eğitim alabiliyorlar. Evka 5 sonrasında Harmandalı'na geçip tek tek ilçeleri dolaşacağız. İzmir'den sonra tüm Türkiye'yi dolaşacak TIR'ımız. ' diye konuştu.

Gün içerisinde kadınlar, erkekler ve çocuklardan oluşan üç ayrı gruba, interneti anlama ve öğrenme, e-posta kullanımı, bankacılık işlemleri, sosyal ağlar ve bloglar, görüntülü haberleşme, internette alışveriş ve internette güvenlik konuları anlatılıyor. İnternet kursuna gelenler, uygulamadan çok memnun kaldıklarını söyledi. 72 yaşındaki Mukaddes Sezer, ' Yeni başladım. Çok güzel bir şeymiş. Öğrenmeye çalışıyorum. Şehir dışında akrabalarım var, interneti bilmediğim için görüşemiyordum şimdi öğrenince onlarla internet üzerinden görüşeceğim. ' dedi. İnternet TIR'ında bir hafta içerisinde 10 saatlik programı tamamlayan katılımcılar sertifika almaya hak kazanacak.

29 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı