Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg Microsoft’un kurucusu Bill Gates’e meydan okudu.

Facebook ' un kurucusu Mark Zuckerberg Microsoft ' un kurucusu Bill Gates ' e meydan okudu.
Mark Zuckerberg Ice Bucket Challenge Facebook 

Facebook üzerinden Amyotrofik lateral skleroz hastalarına yardım için başlatılan kampanyaya destek olan Zuckerberg, çektiği bir video ile Bill Gates'e meydan okudu.

ALS hastalarına destek için çekilen videolarda, kampanyaya takılan kişilerin üç kişiye meydan okumaları gerekiyor. Meydan okunan kişi yardımda bulunmak istemezse başından aşağıya buz gibi bir kova suyu boşaltıyor. Su dökmek istemeyenlerin ise bağışta bulunması gerekiyor.

Kampanya dahilinde New Jersey valisi Chris Christie, Mark Zuckerberg'e meydan okumuştu. Meydan okumaya karşılık veren Zuckerberg kamera karşına geçip Bill Gates, Sheryl Sandberg ve Reed Hastings'e meydan okuduktan sonra bir kova soğuk suyu başından aşağıya boşalttı.

Üzerine su dökmesine rağmen Mark Zuckerberg'in kampanyaya bağışta bulunulduğu öğrenildi.
AMYOTROFİK LATERAL SKLEROZ (ALS) HASTALIĞI NEDİR

Amyotrofik lateral skleroz (ALS), aynı zamanda motor nöron hastalığı olarak da anılan, merkezî sinir sisteminde, omurilik ve beyin sapı adı verilen bölgede motor sinir hücrelerinin (nöronlar) kaybından ileri gelen bir hastalıktır.

Hastalık, merkezî sinir sisteminde, omurilik ve beyin sapı adı verilen bölgede motor sinir hücrelerinin (nöronların) kaybından ileri gelir. Bu hücrelerin kaybı kaslarda güçsüzlük ve erimeye (atrofi) yol açar. Ayrıca erken ya da geç hareketin birinci nöronu da hastalanır. Zihinsel fonksiyonlar ve bellek ise bozulmaz.
ALS hastalarının ortalama üç ila beş yıl yaşayabildikleri belirlenmişse de, daha uzun süre yaşayan kişiler de vardır.

ALS hastalığına yakalanmış birçok ünlü kişi bulunmaktadır. Amerikan beyzbol oyuncusu Lou Gehrig, İngiliz aktör David Niven, Leeds United ve İngiltere Futbol Federasyonları menejerleri Don Revie ve Dieter Dengler, metal müzik gitaristi Jason Becker, Amerikan caz müzik bas çısı Charles Mingus, matematikçi Fokko du Cloux, İngiliz fizikçi Stephen Hawking, Çinli lider Mao Zedong, Galatasaray ve Fenerbahçe'de oynamış Türk futbolcu Sedat Balkanlı Amerikan politikacı Jacob Javits bu hastalığa yakalanmış ünlü kişilerden bazılarıdır.
Ice Bucket Challenge Hakkında
Şu sıralar Amerika ' da patlayan ice bucket challenge, ALS hastalığına dikkat çekmek ve bağış yapmak için insanların önce kafalarından aşağıya buz dolu bir kova su döküp sonra ALS Derneğine bağış yaptıkları bir akım. Hatta son olarak akım ülkemize de sıçramış bulunuyor. Arda Turan, Hilal Cebeci, Şahan Gökbakar, Emre Çolak, Burcu Esmersoy, Nevzat Aydın, Özge Ulusoy gibi isimler ve meydan okudukları ünlülerden sonra burada da kampnya bir hayli yayı...
devamı
15 Ağustos 2014 Cuma günü yayınlandı