Bakanı Taner Yıldız: 2012'de 143 Milyar Mesaj Attık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''2012 yılında Türkiye'de 143 milyar mesaj atıldı. Bu artık bizim davranış şeklimizi belirleyen önemli bir konu haline geldi'' dedi.
Melikşah Melikşah Üniversitesi Memduh Büyükkılıç Erciyes Erciyes Üniversitesi 


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Erciyes Üniversitesi Bilişim Kulübü'nün düzenlediği ''3. Ulusal Bilişim Kongresi''ne katıldı. Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 10 yılda birçok sektörde gelişimini sürdürdüğünü, gelirini ve aktiflerini artırdığını ve bunu yaparken de büyüdüğünü kaydetti. Yıldız, ''Büyürken bu değişimi yapabilmek, daha fazla dikkat istiyor. Değişirken büyümek, birçok ülkenin karşılaşmadığı bir konu. O yüzden Türkiye bütün bunların hepsini bünyesinde barındırmaya çalışıyor'' ifadelerini kullandı.

Şu anda Türkiye'de bütün sanayisi ve meskenleriyle birlikte, her türlü abonelikleriyle birlikte 35 milyon elektrik abonesi bulunduğunu ve abonelerin toplam 60 milyar dolar para ödediğini bildiren Bakan Yıldız, ''Bilişim sektöründe geldiğimiz noktada, en az 30 milyar Tl civarında cep telefonu, bilgisayarlar ve bilişim sektörüyle alakalı daha farklı yapılar, bu kadarlık alanı kaplıyor. Asgari ücretle çalışan bir arkadaşımızın, yarı parasını cep telefonuna yatırdığı bir ortamda yaşıyoruz. Bu yüzden bu sektörü çok iyi yönetebiliyor olmamız lazım. Hayatımız daha karmaşık hale geldikçe, kamunun uluslararası ilişkileri arttıkça, insanlar çok daha farklı kişilerle muhatap oldukça, bunların sistematize edilmesi, düzenlenmesi zorunlu hale gelmiştir. Mesajlarımız, konuşmalarımızdan çok daha fazla kullanılır hale geldi'' diye konuştu.

- 2012'DE 143 MİLYAR MESAJ-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''2012 yılında Türkiye'de 143 milyar mesaj atıldı. Bu artık bizim davranış şeklimizi belirleyen önemli bir konu haline geldi'' dedi.

Hiçbir teknolojik gelişimin, insanlık hasletlerinin yerini tutamayacağını vurgulayan Yıldız, ''Sağduyumuzu, hislerimizi, basiretimizi kaybetmeyen yeniliklere açık olacağız. Bunları istediğimiz kadar kullanabiliyor olacağız. 2023 hedeflerine ilerleyen, büyüyen Türkiye'nin, küçülen teknolojisi olamaz. Geride kalmamak için birçok uygulamalar başlattık'' dedi.
Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlenen 3. Bilişim Kongresi'ne, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte, Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Erciyes Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, Melikşah Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kongrede, yapılan çekiliş sonucu şanslı olan öğrencilere tablet bilgisayar verilirken, katılımcılara da plaket takdim edildi.

26 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı