Akıllı Telefonlar İçin İlginç Uygulamalar

Adana özel bir güvenlik ve elektronik firması tarafından tarafından akıllı telefonlar için ' Korumax ' adında panik butonu tasarlandı. Program sayesinde, acil durumlarda telefona yapılan tek bir dokunuş ile çağrı merkezinden ambulans, polis, itfaiye veya daha önce belirtilmiş hastalıkla alakalı doktor talep etmek mümkün.
İçişleri Bakanlığı Apple Store Emniyet Genel Müdürlüğü Panik Butonu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 


Aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddeti önlemek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan 'Panik Butonu' projesinden sonra, Sega Elektronik, akıllı telefonlar için ' Korumax ' adını verdiği panik butonunu andıran bir yazılım üretti.

Android ve iOS işletim sistemine sahip telefonlara yüklenen ' Korumax ' yazılımı ile telefondan yapılan tek bir dokunuşla çağrı merkezine, ambulans, polis, itfaiye veya daha önceden bildirilen hastalıkla ilgili doktor çağrısında bulunulabiliyor. Telefondan gönderilen bu yardım çağrıları, telefonunun GPS ' inden alınan konum bilgisi ile birlikte 7 gün 24 saat çalışan çağrı merkezine ulaşıyor. Dakikalar içerisinde çağrıyı değerlendiren ekipler, ilgili çağrıya yönelik birimleri yine kısa bir sürede belirlenen adrese yönlendirirken, çağrı sahibinin yakınlarına da haber veriyor.

“HAREKET HALİNDEKİ NOKTALARI KAYDEDİYOR”

Korumax yazılımı, telefon sahibinin hareket halindeki konumlarını hafızasında tutabiliyor. Bu özellik doğrultusunda telefon sahibinin bir yardım talebi olursa, ilgili operatör çağrı sahibinin hangi istikametlerden geçtiğini görüp, ilgili birimleri oraya yönlendirebiliyor.

Uygulamanın bir diğer özelliği ise telefon sahibinin nerede olduğunu belirlemesi. Telefonun GPS özelliğinden faydalanarak, telefon sahibinin nerede bulunduğunu açık bir şekilde kendisine yazılı bir biçimde gösteriyor. İstenilirse, bu adres bilgisi çağrı merkezine saniyeler içerisinde gönderilebiliyor.Korumax ' a kayıt yapılırken verilen bilgilerin ardından, ' alarm gözlem merkezi ' gönderilen sinyaller doğrultusunda, kullanıcının belirlediği prosedürleri izliyor ve yine kullanıcının belirlediği kişilere haber veriyor. Ayrıca Korumax ' a verilen sağlık geçmişi, ambulans çağrısı yapıldığında ilgili sağlık personeline de bildiriliyor. Böylelikle, kalıtsal ve alerjik hastalıkların ilk müdahalesinde zaman kazanılabiliyor. Uygulamayı kullanacak kişinin, daha önceden sisteme ekleyeceği “kocam beni takip ediyor”, “kaçırılma riskim var” gibi notlar, operatör servisi tarafından bir yardım çağrısı olursa, kolluk kuvvetlerine iletiliyor.

“UYGULAMA BAŞLADI, YAKINDA ADROİD MARKETTE”

Sega Elektronik Yetkilisi Mehmet Görgün, yaklaşık 1 ay önce tasarlanan ve bine yakın kullanıcıya ulaşan ' Korumax ' ın, çok yakında android market ve Apple Store ' de yerini alacağını belirtti.

20 Ekim 2012 Cumartesi günü yayınlandı