Wesley Sneijder Muslera'yı Firikikten İşte Böyle Avladı

Wesley Sneijder Resmen Galatasaray'da (Son Dakika Transfer Haberleri)... Galatasaray transfer haberlerinin başında yer alan Wesley Sneijder resmen Galatasaray'da. Galatasaray transfer listesinin en başında olan Wesley Sneijder'de mutlu sona ulaşıldı. Galatasaray'a transfer olan Wesley Sneijder Galatasaray'ın en pahalı futbolcusu oldu. Galatasaray devre arasında transfer etmek istediği Interli Wesley Sneijder'le her konuda anlaştı. İşte Galatasaray'ın yeni transferi Wesley Sneijder...
Manchester City Manchester United Cristiano Ronaldo Wesley Sneijder Fernando Muslera 


>>> İŞTE G.SARAY'IN YENİ TRANSFERİ 'SNEİJDER'

Galatasaray, uzun süredir peşinden koştuğu Inter'den Wesley Sneijder ile her konuda anlaşmaya vardı. Sarı-kırmızılı kulüp Hollandalı süper starla 3.5 yıllık anlaşma sağladı. Galatasaray devre arasında transfer etmek istediği Interli Wesley Sneijder'le her konuda anlaştı.

NTV Spor'un son dakika olarak geçtiği haberde; Galatasaraylı taraftarların merakla beklediği gelişme yaşandı. Daha önce kulübüyle 8 milyon Euro'ya anlaşmaya varan Galatasaray, Hollandalı Wesley Sniejder'le 3,5 yıllık anlaşmaya vardı. Sneijder, Galatasaray'dan 5.3 milyon Euro garanti ücret, 25 bin Euro maç başı ücret alacak. Yıldız futbolcu, 14 veya 15 Ocak'ta İstanbul'a gelerek kendisini Galatasaraylı yapan imzayı atacak.

WESLEY SNEIJDER KİMDİR?


Wesley Sneijder, futbola Ajax altyapısında başladı. Babası, ağabeyi ve kardeşi de futbolcu olan Sneijder, 7 yaşında girdiği Ajax Akademisi'nde geçirdiği yılların ardından ilk kez 2003 yılında A takım formasını sırtına geçirdi. Ibrahimovic ve Chivu gibi isimlerin de yer aldığı Ajax kadrosuyla 1 lig, 2 de Hollanda Kupası şampiyonluğu yaşayan futbolcu, 30 maçta 18 gol attığı 2006-2007 sezonunun ardından 27 milyon Euro karşılığında Real Madrid'e transfer oldu. İspanyol ekibinin kasasından çıkan bu miktar, Sneijder'i aynı zamanda 30.5 milyon Euro'ya PSV'den Manchester United'a geçen Ruud Van Nistelrooy'un ardından en pahalı ikinci Hollandalı futbolcu yapıyordu.

Aynı sezon kendisiyle birlikte Real Madrid'e transfer olan Royston Drenthe ve Arjen Robben'in yanı sıra, halihazırda Real Madrid kadrosunda yer alan Ruud Van Nistelrooy'la birlikte, Madrid'de küçük bir Hollandalı grubu oluşturan Sneijder, ilk sezonunda şampiyonluk yaşayarak beklentileri karşılamayı başardı. Schuster yönetimindeki takım, ligi en yakın rakibinin 8 puan önünde zirvede tamamlarken, düzenli olarak ilk 11'de forma giyen Sneijder, sezonu 30 maçta 9 golle kapattı.

Takip eden sezonun başında Robinho'nun Manchester City'ye transferiyle birlikte Real Madrıd'de 10 numaralı formayı sırtına geçiren Hollandalı, sezonu 22 maçta 2 golle kapattı. 2009 yazında yönetimi devralan başkan Florentino Perez'in agresif transfer politikası, Cristiano Ronaldo, Kaka ve Xabi Alonso gibi isimleri Real Madrid'e getirirken, değişim rüzgarı Sneijder'i de yerinden ediyor ve Hollandalı, 15 milyon Euro karşılığında Jose Mourinho'nun Inter'ine gidiyordu.

BALLON D'or ADAYI OLDU
Milano'daki ilk sezonunda takımın saha içi liderliğini üstlenen oyuncu, 41 maçta 8 gol, 16 asistle tamamladığı sezonun sonunda hem Serie A, hem de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna uzandı. Aynı yıl, UEFA tarafından ' Şampiyonlar Ligi'nin en iyi orta saha oyuncusu ' seçilen Sneijder, Lionel Messi'nin kazandığı 2010 Ballon D'or ödülünün aday listesinde de yer aldı.

Bir sonraki sezonda 39 maça çıkan oyuncu, 7 gol, 11 asistle yine verimli bir yılı geride bırakırken, geçtiğimiz yıl da 28 maçta 6 gol, 9 asistlik bir performans sergiledi.

Cristiano Ronaldo Hakkında
5 Şubat 1985'te Portekiz'in Funchal kentinde doğdu. Hugo adında bir abisi, Elma ve Liliana Cátia adlarında iki ablası vardır. Babasının Ronald Reagan hayranlığı nedeniyle "Ronaldo" ismini aldı. 8 yaşında, babasının malzemecilik görevini yaptığı Andorinha takımında amatör olarak futbola başladı. Güzel oyunuyla daima göze batan oyuncu, ismini Sporting Lisbon'a kadar duyurmayı başardı. Bu takımda ilk kez profesyonel olarak forma giydi. 2002 - 2003 s...
devamı
12 Ocak 2013 Cumartesi günü yayınlandı