Valencia - Barcelona: 1-1 Maçın Özeti

Valencia - Barcelona: 1-1 Maçın Özeti ve Golleri İzle... İspanya La Liga'da Barcelona, Valencia ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Valencia'nın gollerini Banega (33') atarken, Barcelona'nın golünü Lionel Messi (39', pen) kaydetti. La Liga ' da 22. haftaya Atletico Madrid ' in 11 puan önünde lider giren Barcelona, 7. sıradaki Valencia ' ya konuk oldu. Mestalla'da Banega ve Messi'nin karşılıklı golleri skoru belirledi ve taraflar sahadan birer puanla ayrıldı.
Barcelona Atletico Madrid Fenerbahçe Lionel Messi Ronaldo 


Hafta içi kupa mesaisinde Real Madrid ile deplasmanda 1-1 berabere kalan lider Barcelona, lige dönüşte Şampiyonlar Ligi bileti arayan Valencia'ya konuk oldu.

Valencia, bu sezon evinde oynadığı 11 maçta 7 galibiyet almayı başarmıştı. Barcelona ise ligde son deplasman maçında Real Sociedad karşısında bu sezon ilk kez yenilgiyle tanışmıştı.

NTV Spor'dan canlı yayınlanan zorlu mücadelenin ilk 30 dakikalık bölümünde Valencia, Katalan ekibine oranla daha diri daha hareketli görünümündeydi. Ev sahibi ekip etkinliğinin meyvesini 33. dakikada aldı. Roberto Soldado'nun sağ kanattan ceza sağasına gönderdiği ortaya Pique müdahalede bulundu ancak uzaklaşmayan top Ever Banega'nın önünde kaldı. Arjantinli futbolcu sol çaprazdan gönderdiği şutla Valdes'i mağlup ederek takımını 1-0 öne geçirdi.

Barcelona temposuz bir oyun sergilediği gecede çok geçemeden maça eşitliği getirdi. Valencialı Joao Pereira, ceza sahası içinde Pedro'ya kontrolsüz müdahalede bulununca maçın hakemi Jose Gonzales penaltı noktasını gösterdi. 39. dakikada penaltı vuruşu için topun başına geçen Lionel Messi, skoru 1-1'e getirirken ligde 34. golüne ulaştı.

Karşılıklı gollerden sonra iki taraf da daha çok rolantide bir oyun sergilediler ve devre 1-1 noktalandı.

Karşılaşmanın ikinci 45 dakikanın ilk bölümünde de tempo oldukça düşüktü. Ancak maçın sonlarına doğru baskısını arttıran Valencia 89. dakikada üstünlük golüne çok yaklaştı. Cissokho'nun sol kanattan ceza sahasına gönderdiği orta sonrası Barcelona kalesinde kısa süreli bir karambol yaşandı. Soldado yakın mesafeden yaptığı vuruşta kaleci Valdes'i geçemeyince Valencia net bir pozisyondan eli boş döndü ve mücadele 1-1 sonuçlandı.

Bu sonuçla birlikte kupa yorgunu Barcelona 59 puana yükselirken rakibine karşı 6 sezonluk yenilmezlik serisini sürdürdü. Valencia ise seyircisi önünde aldığı beraberlikle 34 puana yükseldi.

4 Şubat 2013 Pazartesi günü yayınlandı