Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası - SAKARYA

- Basın toplantısından detay - Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Genel Sekreteri Serbülent Şengün ve TBF Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım'ın konuşması - Turnuva 27 Ocak - 2 Şubat tarihleri arasında 7 ülke takımlarının katılımıyla Sakarya 'da düzenlenecek - TBF Milli Takımlar Direktörü Yıldırım: - "Çok güzel bir turnuva geçireceğimizi düşünüyoruz. Bir hafta Sakarya 'da basketbolu yaşayacağız"SAKARYA (AA) - Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası, 27 Ocak - 2 Şubat tarihleri arasında Sakarya 'da düzenlenecek.Erenler ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Genel Sekreteri Serbülent Şengün, U15 ve U16 kategorilerinde yapılacak turnuvaya Türkiye'nin yanı sıra Arjantin, Çin, Fransa, Sırbistan, Bosna - Hersek ve Litvanya'dan takımların katılacağını söyledi.

Turnuvanın Sakarya 'da yapılacak olmasından büyük mutluluk duyduklarını anlatan Şengün, turnuvada futbol geleneği olan basketbolda da yer sahibi olan ülkelerin, Türkiye'den de U15 ve U16 takımının mücadele edeceğini belirtti.
Hem Sakarya için hem de mücadele oynayacak sporcular için çok güzel anıların biriktirebileceği bir turnuva olmasını temenni eden Şengün, "Sakatlıksız kazasız belasız keyifli bir turnuva olur. En büyük beklentimiz özellikle Sakarya 'daki vatandaşlarımızın maçlara ilgi göstermeleri. Organizasyonda büyük emeği geçen herkese çok teşekkür ederim." dedi.
TBF Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım da geleneksel olarak her sömestr tatilinde yapılan turnuva için Sakarya 'da olduklarını ifade etti.
Turnuvaya Türkiye olarak iki takımla katılacaklarını dile getiren Yıldırım, takımların pazartesiden beri kentte idmanlarını yaptıklarını, misafir takımların da bugün itibariyle Sakarya 'ya ulaşmış olacaklarını paylaştı.Turnuvada Arjantin ve Çin olmak üzere iki tane kıta takımının olduğuna işaret eden Yıldırım, "Onun dışında baktığımızda, basketbol kültürüne sahip takımlarla burada çok güzel mücadeleler yapacağız. Fransa, Sırbistan, Bosna Hersek, Litvanya olacak grubumuzda. Maçlar yarın başlayacak. Çarşamba günü çeyrek final, perşembe yarı final ve cuma günü de finalle kapatmış olacağız." şeklinde konuştu.
İlk defa 1994 yılında Sakarya 'da başlayan bu turnuva için ayrıca heyecanlı olduklarını aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:"Çok güzel bir turnuva geçireceğimizi düşünüyoruz. U16 takımımızın yazın Avrupa Şampiyonası olacak. Büyük bir heyecan, büyük bir turnuva yaşayacaklar. Maçlar için tecrübe edinecekler. U15 takımımızın da bir sene daha hazırlanma imkanı var. Burada bizimle beraber olan takımlara başarılar diliyorum. Tahincioğlu Basketbol Ligi'nde Sakarya Büyükşehir Basketbolspor takımı çok iyi işler yapıyor. İlk senelerinde Türkiye Kupası'na katılmayı hak ettiler. Baktığınız zaman maçlara büyük ilgi var. Bizim maçların da büyük bir ilgi göreceğine inanıyoruz. İstanbul'dan Ankara'dan bu maçları seyretmeye gelecek olanlar vardır. Bir hafta Sakarya 'da basketbolu yaşayacağız. Şimdiden bütün takımlara başarılar diliyorum."İki grup halinde yapılacak maçlarda U16 takımlarının mücadele edeceği A grubunda Türkiye, Fransa, Litvanya ve Sırbistan yer alırken, U15 takımlarının mücadele edeceği B grubunda da Türkiye, Arjantin, Bosna Hersek ve Çin bulunuyor.
Toplantı Sömestr Tatili Basketbol Rektör Çeyrek Final 

26 Ocak 2018 Cuma günü yayınlandı