Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) 15. Başkanını Seçiyor

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) 3. Olağan Genel Kurulu, 15. başkanını seçmek için sandık başına gidiyor. Genel kurulda mevcut başkan Erol Ünal Karabıyık ile eski yönetim kurulu üyesi Özkan Mutlugil başkanlık için yarışacak.
İstiklal Marşı Teoman Erol Ünal Karabıyık Andre Meyer Olimpiyat 


Ankara Rixos Oteli'nde gerçekleştirilen TVF 3. Olağan Genel Kurulu'nda mevcut başkan Erol Ünal Karabıyık ile eski yönetim kurulu üyesi Özkan Mutlugil başkanlık için yarışacak. 193 delegeden 140'ının hazır bulunduğu genel kurula, eski Devlet Bakanı Ünal Erkan, Uluslararası Voleybol Federasyonu (CEV) Başkanı Andre Meyer, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Galatarasaray Başkanvekili Adnan Öztürk, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ile genel kurulda oy kullanacak delegeler katıldı.

Genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başladı. Divan Kurulu Başkanlığı'na eski Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Teoman Yazgan seçildi.1958 yılında kurulan TVF'ye bugüne kadar 9 isim başkanlık yaptı. 2006 yılında göreve gelen Erol Ünal Karabıyık, 2008 Pekin Olimpiyatları'nın ardından yapılan genel kurulda yeniden başkan seçilerek, üst üste 2 kez seçilen ilk başkan olarak federasyon tarihine geçti.

1978-79 yıllarında TVF'ye başkanlık yapan ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Yüksek Danışma ve Disiplin Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Özcan Mutlugil'in oğlu olan Özkan Mutlugil, yarın yapılacak seçimde Karabıyık ile yarışacak. Mutlugil, başkanlığa adaylığını koymak için bir süre önce TVF Yönetim Kurulu'ndaki görevinden ayrılmıştı.

' TVF EN ÖNEMLİ FEDERASYONLARIMIZDAN BİRİ '

Daha sonra genel kurulun açılış konuşmasını yapan CEV Başkanı Andre Meyer, Türkiye'de bayanlar aday hakem kursu için bulunduğunu dile getirerek, ' Bu kongrede bulunmaktan mutluluk duyuyorum, önemli bir kongre. 10 gün önce biz de seçimli bir kongre yaptık. Türkiye Voleybol Federasyonu'na teşekkür ediyorum. TVF'nin daha önceki başkanlarıyla da ileşimi halindeydik, bu ilk defa olmuyor. Umarım gelecekteki başkanlarla da aynı şekilde iletişim halinde oluruz. Organizasyonlar haricinde TVF'ye yıldız kategorisinde yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum ' dedi.

' CEV adına söyleyebilirim ki TVF en önemli voleybol federasyonlarımızdan biridir ' diyen Meyer, ' Ortaklık ve işbirliği için teşekkür ediyorum. Gelecekte başarılarınızın devamını diliyorum. Her iki adaya da iyi şanslar diliyorum ' diye konuştu.

TVF 3. Olağan Genel Kurulu ise şöyle:
193 delegeye sahip TVF Olağan Genel Kurulu'nun gündemi şöyle:
1. Açılış, Saygı Duruşu, İstiklâl Marşı,
2. Başkanlık Divanının Teşkili,
3. Protokol Konuşmaları,
4. 12.04.2011 tarih ve 27903 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6215 sayılı kanununun 10. Maddesi ile 3289 sayılı Spor Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'da yapılan değişikliğe ve 19 Temmuz 2012 tarih ve 28358 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak Çerçeve Statünün yerine yürülüğe giren Bağımsız Spor Federasyonlarının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak hazırlanan yeni Ana Statünün görüşülerek karara bağlanması,
5. Ara (öğle yemeği),
6. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun okunması ve görüşülmesi,
7. Denetim Kurulu raporunun okunması ve görüşülmesi,
8. Yönetim ve Denetim Kurulu raporlarının ayrı ayrı ibrası,
9. Tahmini bütçenin sunulması, görüşülmesi ve onaylanması,
10. Yönetim Kuruluna harcama kalemleri arasında değişiklik yapma yetkisi verilmesi,
11. Yönetim Kuruluna SGM, Spor Toto vb. kuruluşlardan, sponsorlardan temin edilecek kaynağın yanı sıra, gerektiğinde ilave para aktarma ve/veya borçlanarak her türlü tesis inşa etme, tadilat, onarım, yenileme yapma, gerektiğinde bu tesisleri işletme ve benzer amaçlarla şirket kurma; tesislerde yer alan sosyal ünitelerin kiraya verilmesi, reklam alınması, GSM baz istasyonlarına kiralanması ve benzeri hususlar ile;
amacına uygun menkul ve gayrimenkuller alma, kiralama, kiraya verme, işletme, ortaklık kurma, bağış kabul etme hususlarında yetki verilmesi,
12. Seçim listelerinin ilanı
13. Başkan adaylarının konuşmaları,
14. Seçim,
15. Sandıkların kapatılması, oyların tasnifi, sonucun belirlenmesi ve tutanak düzenlenmesi,
16. Dilek ve temenniler, Başkanın teşekkür konuşması, kapanış.
2 Ekim 2012 Salı günü yayınlandı