Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 2012-2013 Sezonu Fikstürü Belli Oldu

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ' nde (TKBL) 2012-2013 sezonu fikstürü bugün yapılan kura çekimi sonucunda belli oldu.Abdi İpekçi Spor Salonu Basın Toplantı Odası ' nda yapılan kura çekimine, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Asbaşkanı ve MHK Başkanı Metin Şahin, Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Geliştirme Koordinatörü Yusuf Erboy, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ' nde mücadele eden takım temsilcileri ile basın mensupları katıldı.
Basın Kuruluşu Abdi İpekçi Spor Salonu Abdi İpekçi Antakya 


Kura çekimi Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Metin Şahin ' in konuşması ile başladı. Şahin, konuşmasında ilk olarak Mersin Büyükşehir Belediye ve Tarsus Belediyesi takımlarının salon durumları hakkında bilgi verdi. Mersin ekibinin salonunun bakım ve onarıma alındığını ifade eden Metin Şahin, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Mersin Büyükşehir Belediyesi ' nin Spor Salonunu bakım ve onarıma aldı. Bu bakım ve onarım muhtemelen yılbaşına kadar sürecek. Bu konu yönetim kurulumuzda görüşüldü ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ilk yarı müsabakalarının tamamını tek deplasmanda oynayacaklar. Tarsus Belediye Spor Kulübümüzün de salonu bakıma alındı. Eğer onlar da Play-out ' tan birinci ligde yer alma imkanı elde ederlerse ilk yarı müsabakalarının tamamını tek deplasmanda oynayacaklar” dedi.

“2012-2013 SEZONU KADIN BASKETBOL YILI OLSUN”

2012-2013 sezonunun 14 takım ile oynanacağını hatırlatan Şahin, “14 takımımızın 10 takımı geçtiğimiz yıldan beri devam eden takımlarımız. İki takımımız bu sene ikinci ligin terfilerinden yükselerek geldiler. Edremit ve Canik Belediyesi. Diğer iki takımımız ise 14-16 Eylül ' de Kayseri ' de yapılacak Play-out müsabakaları sonucunda birinci ligde yer alacak. 2010 yılında erkek milli takımımızın elde ettiği dünya ikinciliğinin genel anlamda basketbola kazandırdığı büyük artılar var. Bu basketbolun yarattığı bir potansiyel, bir çekim. Ben önümüzdeki sezonun kadın basketbocularımızın gerek olimpiyat elemeleri gerekse Londra ' da olimpiyatlarda elde ettiği galibiyetler sonucunda Türkiye ' nin aynı anlayışla kadın basketboluna olan ilgiyi de arttıracağını bekliyoruz. Burada hepimizin, kulüplerimizin katkıları var. 2012-2013 sezonu kadın basketbol yılı olsun. Sakatlıksız güzel bir lig diliyorum” diye konuştu.

JÜLİDE SONAT: “KADIN BASKETBOLU ZORLU DÖNEMLERİ GERİDE BIRAKTI”

Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat ise, kadın basketbolunun zorlu dönemleri geride bırakarak ve bundan sonra yoluna daha kolay bir şekilde devam edeceğine değinerek, “Her şey den evvel herkesin huzurunda bir kez daha kulüplerimize yetiştirmiş olduğu oyuncu, antrenör idareci ve katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Kadın basketboluna yatırım yapıldığı takdirde bunun karşılığının alınabileceği konusunda herkesin olumlu izlenimlerini aldığımızı düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte kadın basketbolunun geçmiş olduğu zorlu dönemleri arkasında bıraktığını, bundan sonra daha kolay yoluna devam edeceğini, bu yolun sonunda bir an önce varmak istediği noktaları daha kolay yakalayacağını düşünebilmekteyiz. Hepinize iyi, başarılı, centilmen ve kamuoyu ilgisinin üzerinizde olduğu değerli bir sezon geçirmenizi dilerim” şeklinde konuştu.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ' nin 2012-2013 sezonu fikstürünün ilk haftası ise şöyle:

Mersin Büyükşehir Belediye- Homend Antakya Belediye
Canik Belediye- Fenerbahçe
Botaş- Ted Ankara Kolejliler
Play-out Birincisi- Kayseri Kaski
Beşiktaş- Play-out İkincisi
Galatasaray-Ceyhan Belediyesi
Edremit Belediyesi-Samsun Basketbol
16 Ağustos 2012 Perşembe günü yayınlandı