Türkiye Danimarka: 1-1 (Maçın Özeti ve Golleri 2012)

Türkiye Danimarka: 1-1 Maçı özeti ve golleri izle... Türkiye Danimarka maçı 1-1 sonuçlandı. Türkiye Danimarka maçı ATV ve A Haber'den canlı yayınlandı. Türkiye'nin Danimarka karşısında tek golünü Mevlüt Erdinç kaydetti. İşte Türkiye Danimarka maçı maçı özeti ve golleri...
Mehmet Topal 


500'üncü milli maçımızdı... Konuğumuz da Danimarka. Fakat tribünler boş, takımımızın durumu bir hoştu! Misafirimiz gol atıp skoru değiştirmese, Ay Yıldızlılar'ın uyanacağı yoktu!

Milli Takımımız, hazırlık maçında TT Arena'da ağırladığı Danimarka ile 1-1 berabere kaldı. Millilerimizin tarihindeki 500. karşılaşmasında gol Mevlüt Erdinç'ten geldi.

Türkiye, hazırlık maçı kapsamında Türk Telekom Arena'da Danimarka'yı konuk etti. Ay-Yıldızlıların tarihinde 5. kez dalya dediği mücadele karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi. Millilerimizin golü Mevlüt Erdinç'ten gelirken, Danimarka'nın golünü ise penaltıdan Nicklas Bendtner attı.

Maçın ilk dakikalarında Milli Takımımız, istediği oyunu yansıtamadı. Oyunun kontrolünü rakibine kaptıran Ay-yıldızlılar, Danimarka'nın ataklarına engel olamadı. 7. dakikada sağ kanattan gelişen Danimarka atağında son çizgiye inen Daniel Wass, topu Christian Eriksen'e çıkardı. Eriksen'in altıpas çizgisinin sağ çaprazından vuruşunda kaleci Onur son anda topu kornere çeldi.

Milliler, ilk önemli pozisyonunu Mevlüt Erdinç'le buldu. 25. dakikada sol kanatta topu kontrol eden Nuri Şahin, ön direğe ortaldı. Ortalanan topa kayarak vurmak isteyen Mevlüt'ü geçen top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gitti.

Oyunda dengeyi kuran ve oyunu rakip kaleye hapseten Türkiye, Danimarka kalesinde önemli ataklar geliştirmeye başladı. 35. dakikada Arda Turan, orta alanda rakibinden kaptığı topu Burak Yılmaz'a kazandırdı. Danimarka savunmasının üçe iki yakalandığı pozisyonda Burak, iki kişi boşta olmasına rağmen kaleye vurdu ve top savunmadan döndü. Böylece Millilerimiz bu pozisyondan yararlanamadı.

İlk yarının son dakikasında kazanılan serbest vuruşu kullanan Nuri'nin şutunu kaleci kurtardı ve taraflar, soyunma odasına 0-0'lık beraberlikle girdi.

Millilerimiz ikinci yarıya iki oyuncu değişikliği ile başladı. Mehmet Topal ve Burak Yılmaz oyundan çıkarken yerlerine Alper Potuk ve Selçuk İnan oyuna dahil oldu.

İkinci yarıya Ay-yıldızlılar, hızlı girdi. 54. dakikada gelişen Türkiye atağında Arda Turan'ın ceza sahasındaki kafa vuruşunu kaleci Stephan Andersen kornere çeldi. Kullanılan koşe vuruşu sonuçsuz kaldı.

Karşılaşmanın iki yarısına etkili başlayan Milli Takımımız, beklenmedik bir dakikada golü kalesinde gördü. Danimarka, 65. dakikada kazanılan penaltıyı Nicklas Bendtner ile gole çevirdi ve 1-0 öne geçti.

Vikinglerin gol sevinci uzun sürmedi. 69. dakikada Mevlüt Erdinç, skoru eşitledi. Sağ kanattan gelişen atakta oyuna sonradan giren Frei'nin pasıyla Mevlüt, ceza sahası sağ çaprazında topla buluştu ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 1-1'e getirdi.

Golden sonra oyuncu değişiklikleri ile temposu düşen karşılaşmada başka gol olmazken, Ay-yıldızlılar tarihindeki 500. maçından 1-1'lik eşitlikle ayrıldı.

ONUR, 2 YIL SONRA KALEDE
Trabzonsporlu kaleci Onur Recep Kıvrak, 2 yılı aşkın bir süre sonra (A) Milli formayı giydi.

Milli takımın kalesini en son, 7 Eylül 2010 tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Belçika ile yapılan ve Türkiye'nin 3-2 kazandığı 2012 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçında giyen Onur, ay-yıldızlı ekipte tam 24 maç sonra forma şansı buldu.

Onur, son olarak 17 Kasım 2010 tarihinde Amsterdam'da Hollanda ile yapılan özel maçın kadrosunda yer aldı, ancak forma giymedi.

Onur'un, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Romanya ve Macaristan ile yapılan gruptaki son 2 maçın aday kadrosuna alınmaması nedeniyle Trabzonspor Kulübü yöneticileri, (A) Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı'yı sert biçimde eleştirmişti.

ARENA'DA 367 GÜN SONRA MİLLİ MAÇ

(A) Milli Futbol Takımı, tarihi Danimarka maçıyla birlikte Türk Telekom Arena'da 367 gün sonra sahaya çıktı.

Türk Telekom Arena'da daha önce yaptığı 5 maçtan 3'ünü kazanıp, 2'sini yitiren milliler, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde bu statta ilk kez mücadele etti.

Türk Milli Takımı, Türk Telekom Arena'da son maçını 11 Kasım 2011 tarihinde, 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri play-off turunda Hırvatistan ile oynadı. Guus Hiddink yönetimindeki milliler, play-off ilk maçını 3-0 yitirdi.

DANİMARKA İLE 7 YIL SONRA

Türkiye ile Danimarka (A) milli futbol takımları, 7 yılı aşkın süre sonra karşı karşıya geldi.

Taraflar arasındaki son maç 2005 yılında oynandı. İstanbul İnönü Stadı'nda 3 Eylül 2005 tarihinde yapılan 2006 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri karşılaşması 2-2 berabere bitti.

15 Kasım 2012 Perşembe günü yayınlandı