Türkiye 64 - 79 Sırbistan Basketbol Maçı Özeti

Türkiye 64 - 79 Sırbistan Basketbol Maçı Özeti A Milli Erkek Basketbol Takımı, Sırbistan ' ın başkentindeki Acıbadem Belgrad Kupası 2014 ' ün finalinde Sırbistan ile karşılaştı. Ev sahibi ekip karşılaşmadan 79-64 ' lük galibiyetle ayrıldı ve Türkiye turnuvayı ikinci olarak tamamladı....
Ömer Aşık Ender Arslan Barış Hersek Ergin Ataman Sırbistan 


A Milli Erkek Basketbol Takımı, Sırbistan ' ın başkentindeki Acıbadem Belgrad Kupası 2014 ' ün finalinde Sırbistan ile karşılaştı. Ev sahibi ekip karşılaşmadan 79-64 ' lük galibiyetle ayrıldı ve Türkiye turnuvayı ikinci olarak tamamladı.

Başantrenör Ergin Ataman, maça Ender Arslan, Cedi Osman, Emir Preldzic, Barış Hersek ve Ömer Aşık ilk beşiyle başladı. Sırbistan karşılaşmanın ilk dakikasında 4-0 öne geçerken, takımımızın ilk sayıları Barış Hersek ' ten geldi. Katic ile pota altında etkili olan ev sahibi ekip ilk üç dakikayı 9-5 önde geçti. Emir ' in beş sayısı, çeyrekte son dört dakikaya girilirken farkı bire indirdi (12-11). Türkiye ' nin boş hücumlarından sonra sayı üreten Sırbistan son dakikaya 19-14 üstün girdi ve çeyreği de 23-17 önde bitirdi.

İkinci çeyreğe Cenk ' in basketiyle başlayan Türkiye, ilk üç dakikada rakibine yalnızca iki sayı şansı verdi ve farkı üçe indirdi (25-22). Melih ' in üç sayılık isabeti skora denge getirse de Sırplar karşılık vermekte gecikmedi. Furkan ve Cenk ' in sayıları son dört dakikaya girilirken skoru bir kez daha eşitledi (30-30). Katic ' in oyuna girmesiyle boyalı alanda sayılar bulan Sırbistan devrenin son bir buçuk dakikasına 36-30 üstün girdi. Sırbistan soyunma odasına 39-31 önde giderken, ilk yarının göze çarpan istatistiği ev sahibinin boyalı alandaki 20-10 ' luk üstünlüğü oldu.

Ay-Yıldızlılar, ikinci yarının ilk üç dakikasında 5-0 ' lık seri yakaladı. Boyalı alandaki dengeyi kurmaya başlayan Ömer, çeyrekte henüz beş dakika geride kalırken dördüncü faulünü alarak kenara gitti. Sırbistan, Bjelica ile farkı dokuz sayıya kadar çıkarsa da (51-42), Oğuz ' un isabetlerinin ardından Cedi ile gelen hızlı hücum sayısı farkı tek hanelerde tuttu. Ev sahibi ekip, Bircevic ve Micov ile son dakikaya 55-47 önde girdi. Üçüncü çeyrek 57-50 Sırbistan lehine sonuçlandı.

Son çeyrekte karşılıklı boş hücumlarla geçen bir buçuk dakikanın ardından ilk sayılar Barış Ermiş ' ten geldi. Cedi ' nin üçlüğü 57-57 ' lük eşitliği getirdi. Çeyreğin başında 4 serbest atıştan yararlanamayan Sırbistan ise ilk sayılarını üçüncü dakika sonunda Raduljica ile buldu (59-57). Ay-yıldızlıar çeyreğin ilk bölümünde rakibine yalnızca iki sayı şansı verse de, Bogdanovic ' in üst üste bulduğu beş sayıyla toparlanan Sırbistan, son dört dakikaya 66-61 önde girdi. Emir ' e çalınan sportmenlik dışı ve başantrenör Ergin Ataman ' a çalınan teknik faul sonrasında fark Sırbistan lehine 10 sayıya çıktı (74-64). Karşılaşmadan 79-64 ' lük galibiyetle ayrılan Sırbistan, Acıbadem Belgrad Kupası ' nda üçüncü kez üst üste şampiyonluğa ulaşmış oldu.
18 Ağustos 2014 Pazartesi günü yayınlandı