Trabzonspor Galatasaray: 0-0 Maç Sonu Şenol Güneş'in Açıklamaları

Trabzonspor Galatasaray: 0-0 Maç Sonu Şenol Güneş'in Açıklamaları.. Trabzonspor ile Galatasaray Avni Aker'de golsüz berabere kaldı. Trabzonspor ve Galatasaray birbirlerine üstünlük sağalayamayıp 1'er puana yetindiler. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim Trabzonspor maçından sonra basın toplantısı yaptı.
Barcelona Atletico Madrid Ronaldo Fatih Terim Şenol Güneş 


Süper Lig'in ilk yarısını lider bitirmeyi garantileyen G.Saray, Trabzonspor deplasmanından istediğini alamadı. İki takım da 90 dakika boyunca birbirine üstünlük sağlayamayınca mücadele golsüz sona erdi.

2012'ye zirvede giren Galatasaray, finali zirvede tamamladı. Geçen sezon 14. haftada Fenerbahçe'yi 3-1 yenip liderliğe yükselen Fatih Terim ve öğrencileri, geride kalan 44 haftanın tam 42'sinde koltuktan inmedi. İmparator ve ekibi, Trabzon'a karşı kötü oynadığı maçta altın değerinde bir puan kaptı.

Geçen hafta derbide ezeli rakibi Fenerbahçe'yi yenip moral bulan Galatasaray, ligde iki haftadır galibiyet hasreti çeken Trabzonspor deplasmanına konuk oldu.

Trabzonspor'un gurbetçi oyuncusu Halil Altıntop ile Galatasaray'da forma giyen ikiz kardeşi Hamit Altıntop, Türkiye'de ilk kez karşı karşıya geldi.

İki takımda karşılaşmaya top kayıplarıyla başladı. Orta alanda yaşanan pas trafiğinde iki takımda topu ayakta tutmakta zorlanınca oyunda denge kurulamadı.



Şenol Güneş karşılaşmayla ilgili şöyle konuştu: ' Biz bugün beklediğimizden çok daha iyi bir destek aldık. Seyircinin itici gücüyle tempoyu daha da artırabildik. Çok iyi bir seyircimiz vardı ama çok kötü bir sahamız vardı. Oyuncularımız da gayet iyiydi. Rakibimiz dinlenmişti, buna rağmen iyiydik. Gayet iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Ancak ileri çıkışlarda sorun yaşadık ve kazanamadık. Bütün oyuncularıma teşekkür ediyorum. Özellikle Halil'e değinmek istiyorum. Oyundan çıkarken taraftar da destek verdi. '

' BUNLARI AŞARSAK... '
Güneş; Selçuk, Umut ve Burak'a gösterilen tepkiyle ilgili ise ' Evet onlar buraya hizmet ettiler. Profesyonel olarak çok da büyük katkılar yaptılar ve gittiler. Onları ıslıklayarak kötü oynamalarını sağlayabilirsiniz ama diğer tepkiler olmamalı. Üzüntüden ve sinirden birtakım şeyler oldu. Bunları aşarsak en büyük taraftar, en büyük takım olacağız. Ben üzüntüyü anlıyorum, ben de üzüldüm, ben de kızdım ama böyle olmaz. Bugün Halil'e sahip çıkmak gerekiyor. Diğer oyuncular bizim oyuncularımız değil ' dedi.

BASIN TOPLANTISI
Güneş, 0-0 beraberlikle sona eren Galatasaray maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, iyi bir seyirci desteği bulduklarını belirterek, ''Seyirci sayısı fazlaydı, coşkuluydular. Bunun da maça çok etkisi olduğunu düşünüyorum. Kötü zeminde iyi bir seyirciyle oynadık. Kontrollü oynayarak çabuk çıkıp gol atmayı düşünmüştük'' diye konuştu.

Galatasaray'ın, ilk yarı defansın arkasına atılan topta Burak ile tek bir pozisyon yakaladığını ve bunu gole çeviremediğini ifade eden Güneş, ''İkinci yarı ise pozisyon vermeden pozisyon bulmaya başladık. Bunun tam tersi olabilirdi, fizik gücümüz düşebilirdi. 3 gün önce maça çıkmıştık. Seyirci desteği ve futbolcuların motivasyonunun etkisiyle biz rakipten biraz daha üstündük. Galibiyeti kaçıran takım varsa o da biziz'' ifadesini kullandı.

Güneş, maçın son anlarında Halil'i oyundan almasına ilişkin, ''Onu alkışlanması için oyundan aldım çünkü son zamanlarda taraftarların ona karşı olumsuz bir tavrı vardı. Oyuncuları kaybetmeyelim, oyuncu bizim oyuncumuz. Alkışlanmaya ihtiyacı vardı. Futbol kültürü olan bir şehir olarak olumsuzluğun olmasını istemiyoruz'' diye konuştu.

' KAYBEDİLEN MAÇLAR MUCİZE MAÇLAR '
Puan tablosunda daha geride olan bir takım olarak bu akşam, istenince iyi şeyler yapabileceklerini gösterdiklerini anlatan Güneş, şöyle devam etti:

''Puan olarak oldukça uzaktayız. Kaybedilen maçlar mucize maçlar. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ile berabere kalırken ilgisi olmayan takımlara gereksiz puanlar kaybettik. Bu da moral, motivasyon olarak olumsuzluğa neden oldu. Bir ara Adrian'ın gol kaçırmasından sonra oyuncular oyundan koparlar mı diye korktum.''

Güneş, bordo mavili taraftarların sarı kırmızılı takımda forma giyen eski oyuncularına yönelik tepkiyle ilgili şunları söyledi:

''Oyuncuların iyi oynayamaması için olumsuz tezahüratlar yapılıyor olabilir. Onun dışında başka bir şey olmamalı. Bu tüm takım taraftarları için geçerli. Seyircimizin üzüntüsünü ve kızgınlığını anlıyorum. Ben de üzüldüm kızdım. Ben oyuncu kaybetmek istemem, seyirci de istemez. Yine de tepkiyi doğru bulmuyorum. Oyuncunun performansını etkilemek için yapılan tezahüratı kabul ediyorum ama diğerlerini doğru bulmuyorum.''

' ADALET YOKSA HUZUR DA YOK '
Şenol Güneş, bir gazetecinin, ''Trabzonspor 1995-96 sezonunda kaçan şampiyonluğuna saplanmıştı. Şimdi de şike konusuna takılıp kalacak mı?'' sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

''Geçmişe saplanan bir takım değiliz ama adaleti çok daha ön planda tutuyoruz. Türkiye yorgun, bıkkın, inançsız. Çünkü adalete karşı inancı sarsıldı. Bir suç varsa değerlendirilmeli. Türk futbolunun ne kadar yara aldığını görüyorsunuz. Şu anda futbolda heyecan coşku gitti. Zorla heyecan sağlanmaya çalışılıyor. Adaletsiz ortamda barışı, huzuru, sevgiyi koruyamazsınız. 'Var' veya 'yok' diyemem, bu kararı ben vermeyeceğim. Şüpheyle yaşayan toplum nasıl mutlu olabilir? Adalet yoksa huzur da yok. '

Fatih Terim Hakkında
Fatih Terim, 4 Eylül 1953 tarihinde Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Gökseliye kasabasının Çınarlı mahallesinde Nuriye ve Mehmet Talat Terim'in oğlu olarak doğdu. Babası Mehmet Talat, Türkiye'ye göç etmiş bir Kıbrıslı Türk'tür. 1982'de Fulya Terim ile evlendi. Çiftin, Merve ve Buse adında iki kızları var. 23 Mart 2020'de Terim'in COVID-19 testi pozitif çıktı. Tedavi oldu ve 30 Mart 2020'de hastaneden taburcu edildi. Fatih Terim (d. 4 Eylül 1953;...
devamı
24 Aralık 2012 Pazartesi günü yayınlandı