Tottenham Reading: 3-1 Maç Özeti

Tottenham Reading: 3-1 Maç Özeti ve Golleri İzle... Premier Lig ' de son haftalarda formda olan Tottenham yeni yılın ilk gününde evinde taraftarına 3-1 ' lik Reading zaferini armağan etti.
Tottenham Hotspur Real Madrid Tottenham 


2013 ' ün ilk gününde taraftarına yeni yıl hediyesi veren Tottenham Hotspur, rakibi Reading ' i evinde 3-1 ' lik skorla mağlup etmeyi başardı.

Maçın ilk yarısına White Hart Lane Stadı ' nda hızlı başlayan konuk ekip oldu. 4. dakikada Ian Harte ' ın kullandığı frikikte top direkten döndü seken topu Pavel Pogrebnyak kafa ile tamamladı ve skoru 0-1'e getirdi. Maçın daha ilk dakikalarında evlerinde yedikleri golün etkisini üzerinden çabuk atan Tottenham ' da, 7. dakikada Aaron Lennon ' ın ortasında Emmanuel Adebayor'un kafa vuruşu az farkla dışarıya çıktı. Ataklarına devam eden ev sahibi maça eşitliği getiren golü, ilk golü yemesinden fazla vakit geçmeden 10. dakikada Gylfi Sigurdsson ' un kullandığı köşe vuruşunda defans oyuncusu Micheal Dawson ' ın kafa vuruşuyla yakaladı, 1-1. Eşitliği yakalayan ev sahibi ekip, golden sonrada ataklarına devam etti ve 21. dakikada Mousa Dembele ' nin sol ayağıyla vurduğu şuttan yararlanamadı. Maçın 24. Ve 25. dakikalarında ard arda Tottenham adına Sandro iki pozisyondan da yararlanamadı. Oyunu rakip yarı alana yıkmayı başaran Tottenham, 33. dakikada Mousa Dembele ' nin pasında Jermain Defoe ile önemli bir pozisyondan yararlanamadı. İlk yarının son dakikalarında yakaladığı pozisyonlardan yararlanamayan ev sahibi ekip, maçın ilk yarısını 1-1 ' lik skorla berabere tamamladı.

Maçın ikinci yarısına bu sefer ev sahibi ekip Tottenham iyi başladı. Ev sahibi ekipte, 51. dakikada Aaron Lennon ' ın ortasında topu kafayla ağlara gönderen Emmanuel Adebayor takımı Tottenham ' ı öne geçirdi, 2-1i. Maçın 77. dakikasında konuk ekip Reading üst üste bulduğu köşe vuruşlarından yararlanamadı. Ev sahibi Tottenham ' ı rahatlatan gol 79. dakikada Sandro ' nun asistinde topla buluşan Clint Dempsey ' den geldi. Bu gol maçın da skorunu ilan eden gol oldu, 3-1.

Bu sonucun ardından 3 puanın sahibi olan Tottenham, puanını 39 ' a yükselterek 3. sıraya tırmandı. Reading ise 19. sırada kalmayı sürdürdü.

2 Ocak 2013 Çarşamba günü yayınlandı