Stoch'un Gençlerbirliği'ne Attığı Gol 'Yılın Golü' Seçildi

FIFA Puskas Yılın Golü Ödülü'nü Fenerbahçe'nin Slovak oyuncusu Stoch kazandı. 2012 FIFA Puskas Yılın Golü ödülünü Fenerbahçeli Miroslav Stoch kazandı. Stoch Gençlerbirliği'ne attığı gol ile Falcao ve Neymar'ı geride bıraktı. FIFA Puskas Yılın Golü Ödülü'nün sahibi Fenerbahçeli Miroslav Stoch oldu. FIFA tarafından verilen 'Ferenc Puskas Yılın Golü' ödülü Miroslav Stoch'un oldu. Fenerbahçe taraftarından 5 milyonun üzerinde oy alan Slovak yıldız, bu destek sayesinde Neymar ve Falcao gibi iki yıldızı geride bıraktı. Santos'lu Neymar ve Atletico Madrid'li Falcao'yu geride bırakarak dünyada bir numara olan Stoch, ' Ülkeme ve F.Bahçe'ye çok teşekkür ederim ' dedi.
Stoch Yılın Golü Gençlerbirliği Fenerbahçe 


Fenerbahçeli futbolcu Miroslav Stoch, dünyada yılın en iyi golüne verilen Puskas Ödülü'nün sahibi oldu.

FIFA tarafından efsanevi Macar futbolcu Ferenc Puskas'ın anısına 2009'dan beri düzenlenen ' Yılın Golü ' Ödülü'nü Fenerbahçe'nin Slovak oyuncusu Miroslav Stoch kazandı.

FIFA tarafından düzenlenen ' Ferenc Puskas Yılın Golü ' ödülünü Slovak oyuncu kazandı. Finalde Atletico Madrid ' li Radamel Falcao ve Santos ' lu Neymar ' la yarışan Stoch, dün akşam İsviçre ' nin Zürih kentinde ödülüne kavuştu. Stoch ' a ödülünü, Kolombiya futbolunun efsane isimlerinden Carlos Valderrama verdi. Stoch, kendisine ödülü getiren golü geçtiğimiz sezonun 29. haftasında ağlara göndermişti. Fenerbahçe ' nin, 3 Mart 2012 ' de Şükrü Saracoğlu Stadı ' nda Gençlerbirliği ile oynadığı ve 6-1 kazandığı mücadelede, Alex ' in kullandığı korner sonrası ceza sahası dışında top yere düşmeden müthiş bir vole vuran Stoch, hafızalardan silinmeyecek bir golün altına imza atmıştı. Final grubunda Falcao ve Neymar ile yarışan Stoch, Fenerbahçe taraftarının büyük desteği sayesinde ödüle ulaştı.

Radamel Falcao ' yu Solladı

Dünya genelinde yapılan oylamada ağırlıklı olarak Falcao ' nun golü için oy kullanıldığı ancak Stoch ' a Türkiye ' den 5 milyonun üzerinde oy gittiği, bu sayede de Slovak yıldızın kürsünün ilk sırasına yükseldiği ortaya çıktı. Stoch, yaptığı konuşmada “Fenerbahçe taraftarı başta olmak üzere bana oy veren herkese teşekkür ederim. Bu ödülü beklemiyordum” dedi.

Miroslav Stoch, ödülünü Kolombiya ' nın efsanelerinden Valderrama ' nın elinden aldı. Slovak yıldız, kürsüde çok mutluydu. Lionel Messi ' nin puantiyeli ceketi de gecede espri konusu oldu.

ZÜRİH NOTLARI...

Hamit ' ten Sonra Stoch
Ödül, Türkiye ' nin ikinci sevinci oldu. 2010 ' da da Hamit Altıntop, A Milli Takım formasıyla Kazakistan ' a attığı gol nedeniyle ödüle layık görülmüştü. Ödülü 2011 ' de Neymar, 2009 ' da ise Cristiano Ronaldo almıştı.

Messi Rekoru Kırdı
Yılın en iyi futbolcusu seçilen Lionel Messi, ödülü en çok kazanan oyuncu oldu. Messi 4. kez zirveye çıktı. Cruyff, Platini, Van Basten ödülün sadece Avrupa ' da oynayan oyunculara verildiği dönemde 3 ' er kez kürsüye çıkmıştı. Zidane ve Ronaldo da yine ödülü 3 ' er kez aldı.

En İyisi Del Bosque

Yılın teknik adamı ödülünü İspanya Milli Takımı ' nın hocası Vicente del Bosque aldı. Bosque, Pep Guardiola ve Jose Mourinho ' yu geride bıraktı.

En İyi 11 İspanya ' dan

İspanyollar geceye damgasını vurdu. İlk 11 ' in tamamı, İspanya ' da oynayan oyunculardan oluştu: Casillas (Real Madrid), Dani Alves (Barcelona) Gerard Pique (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Marcelo (Real Madrid), Xabi Alonso (Barcelona), Xavi (Barcelona), Iniesta (Barcelona), Messi (Barcelona), Falcao (Atletico M.), Ronaldo (Real Madrid).

En Centilmeni Özbekistan
FIFA Fair Play Ödülü ' nün sahibi ise Özbekistan Futbol Federasyonu oldu. Özbekistan Futbol Federasyonu, 498.84 puan ile en yakın rakibi İran ' ın 16.37 puan önünde ödüle ulaştı.

Sundhage ve Wambach
İsveç Milli Takımı hocası Pia Sundhage yılın en iyi kadın teknik direktörü, ABD ' li Abby Wambach ise yılın en iyi kadın futbolcusu seçildi.

8 Ocak 2013 Salı günü yayınlandı