Sivasspor 1461 Trabzonspor: 2-1 Maçın Özeti

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda mücadele eden Sivasspor, kupanın sürpriz takımı 1461 Trabzonspor karşısında zorlansa da 3 puanı almayı bildi. Sivasspor, Trabzon 1461'İ kendi evinde 2 - 1 mağlup ederek gruptan çıkma yolunda önemli bir avantaj yakaladı. Sivasspor, 1461 Trabzon'u Eneramo ve Hakan Arslan'ın golüyle 2-1 mağlup etti. Kritik bir galibiyete imza atan ev sahibi takım puanını 7'ye yükseltti.
Ziraat Türkiye Kupası 1461 Trabzon Sivasspor 


Sivas 4 Eylül Stadyumu ' nda taraftarı önünde maça iyi başlayan ev sahibi ekip daha maçın ilk dakikalarında maçın kontrolünü ele geçirdi. Kadir Keleş ve Emrullah Kokoç ile ilerde etkili olmaya çalışan Trabzon ekibinde 29. dakikada Torric Jebrin hakem tarafından sarı kart ile cezalandırıldı.

Sert futboluna devam eden konuk ekipte 35. dakikada Sercan Kaya yaptığı sert faul sonrası hakem tarafından sarı kart ile cezalandırıldı. Ev sahibi ekip aradığı golü 40. dakikada golcü futbolcusu Micheal Eneramo ile buldu ve maçta 1-0 öne geçti. İlk yarının son dakikalarında Sercan Kaya ' nın bulduğu gol ile 1461 Trabzon maçta beraberliği yakaladı ve ilk yarı 1-1 ' lik eşitlikle tamamlandı.

Maçın ikinci yarısında ard arda oyuncu değişiklikleri yapan konuk ekipte, 59. Dakikada Barış Memiş oyundan çıkarken Mehmet Sıddık İstemi oyuna dahil oldu. Bundan 3 dakika sonra ise Gökhan Alsan takım arkadaşı Torric Jebrin yerine oyuna girdi. Gol yollarındaki etkinliği artırmak isteyen Sivasspor ' da 63. dakikada Erman Kılıç oyuna dahil oldu.

Bu oyuncu değişikliğinden sonra rakip kalede daha etkili olan ev sahibi ekip aradığı golü 67. dakikada Hakan Arslan ile buldu. Maçın sonuna doğru Pedriel ve Kadir Bekmezci ' yi oyuna alan Sivasspor skor üstünlüğünü korumak istedi ve maç 2-1 ' lik Sivasspor üstünlüğü ile tamamlandı.
Bu sonucun ardında grupta yaptığı 4 maç sonunda 7 puan toplayan Sivasspor maç fazlasıyla lider olan Fenerbahçe ' nin 2 puan arkasında yer aldı. Grupta bulunan diğer rakibi Bursaspor ' un bir maç eksiği ile 3 puanı var.

24 Ocak 2013 Perşembe günü yayınlandı