Shakhtar Donetsk Juventus: 0-1 Maçın Özeti

Shakhtar Donetsk Juventus: 0-1 Maçın Özeti İzle...
Uefa Şampiyonlar Ligi Juventus Shakhtar Donetsk Ukrayna İtalyan 


Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda Juventus ile Shakhtar Donetsk, karşılaştı. Ukrayna'da oynanan ve 1-0 İtalyan ekibinin üstünlüğü ile biten karşılaşma sonucunda hem Juventus hem de Shakhtar, adını bir üst tura yazdırdı.

uventus, Şampiyonlar Ligi E Grubu son hafta mücadelesinde Shakhtar Donetsk'e konuk oldu. Siyah-beyazlılar, Oleksandr Kucher'ın kendi kalesine attığı gol ile karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

İki takım da karşılaşmanın ilk dakikalarında kontrollü bir oyun tercih etti. Orta alan mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmanın ilk önemli pozisyonunu Juventus, 29. dakikada yakaladı. Mirko Vucinic'in pasıyla ceza sahası üzerinde topla buluşan Giovinco'nun sert şutu az farkla dışarı çıktı.

İlk yarının son bölümünde de etkisini sürdüren, Vidal ve Pirlo'yla etkili ataklar geliştiren Siyah-beyazlılar, girdiği pozisyonları değerlendiremezken maçın ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya Juventus, hızlı başladı. Kanatlardan geliştirdiği ataklarla rakip kalede etkili olan İtalyan ekibi, golü 58. dakikada buldu. Sağ kanattan gelişen Juventus atağında yerden ortalan topu, Shakhtar Donetskli Oleksandr Kucher, kendi ağlarına gönderdi ve Juve, 1-0'lık üstünlüğü sağladı.

İkinci yarıda 1-0'lık skor üstünlüğünü koruyan ve Ukrayna temsilcisinin ataklarında gole kalesini kapayan Juventus, karşılaşmayı 1-0 kazanarak 12 puana ulaştı ve grup lideri olarak bir üst tura adını yazdırdı.

Bu sonuçla 10 puanda kalan Shakhtar Donetsk, grup liderliğini kaybetmesine averajla 2. tura çıkmayı başardı.


6 Aralık 2012 Perşembe günü yayınlandı